Putin anunţă că Rusia va continua campania în Siria până începe procesul politic

Operaţiunea militară rusă în Siria va continua până începe procesul politic, a anunţat Putin joi, într-o conferinţă de presă televizată, adăugând că, atunci când sirienii vor decide că a venit vremea încetării luptei şi lansării negocierilor, Moscova îşi va înceta operaţiunile, relatează AP online.

849 afișări
Imaginea articolului Putin anunţă că Rusia va continua campania în Siria până începe procesul politic

Putin anunţă că Rusia va continua campania în Siria până începe procesul politic (Imagine: Hepta / Mediafax Foto)

"Nu vrem să fim noi mai sirieni ca sirienii", a subliniat el.

Putin a spus că nu este sigur dacă Rusia are sau nu nevoie de o bază permanentă în Siria.

Armamentul rus - precum rachete de croazieră lansate de pe mare şi din aer - oferă Moscovei suficientă putere de foc să lovească un inamic, a declarat liderul de la Kremlin, apreciind că s-ar putea să nu fie necesară o bază rusă permanentă în Siria.

El şi-a reiterat ideea că poporul sirian este cel care trebuie să stabilească cine conduce ţara.

Putin, care s-a întâlnit cu secretarul de Stat american John Kerry săptămâna aceasta, a declarat că Moscova susţine un proiect american de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU pe tema crizei din Siria.

El este de părere că Siria are nevoie de o nouă Constituţie şi să organizeze alegeri, în care sirienii să-şi stabilească singuri conducerea.

Moscova crede că o soluţie politică este singura cale de a pune capăt crizei din Siria, a subliniat şeful statului rus.

Putin a mai declarat că Rusia şi Statele Unite au convenit că este necesar să asigure lucrări în vederea redactării unei noi constituţii şi în vederea creării unor mecanisme de control în viitoarele alegeri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici