Putin consideră că sancţiunile împotriva Belarusului sunt „inacceptabile”

  • Serghei Lavrov, Ministrul rus de Externe, a numit sancţiunile impuse Belarusului „inacceptabile în lumea modernă”, potrivit Barron`s.
  • Lavrov a declarat că ţările occidentale se erijează în judecători cu privire la evenimentele din Belarus.
  • Ministrul rus de Externe a criticat în mod special atitudinea critică a guvernului Lituaniei, precum şi pe rivala lui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaya, susţinând că nu au folosit metode politice democratice.
2207 afișări
Imaginea articolului Putin consideră că sancţiunile împotriva Belarusului sunt „inacceptabile”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a criticat intenţia ţărilor Uniunii Europene de a impune sancţiuni împotriva Belarusului, pe care le-a considerat „inacceptabile în lumea modernă”, precum şi dorinţa acestora de a juca rolul de mediator, declarând că poporul din Belarus este pe deplin în măsură de a-şi rezolva singur problemele.

Adresându-se studenţilor de la Institutul de Stat de Relaţii Internaţionale din Moscova, într-o intervenţie televizată, Serghei Lavrov a declarat că „în Belarus există probleme care trebuie discutate, dar oamenii din Belarus au toate şansele de a face acest lucru pe cont propriu”.

În opinia lui Lavrov, Belarus trece în prezent printr-o perioadă dificilă şi mai multe ţări occidentale încearcă să-şi impună propriile abordări pentru depăşirea situaţiei actuale. „Nu credem că este nevoie de vreun serviciu de mediere”, a afirmat Lavrov, menţionând că „vom acţiona în baza dreptului internaţional şi a angajamentelor care există între Rusia şi Republica Belarus”.

Ministrul de Externe rus a declarat că ţările occidentale „dau verdicte” cu privire la evenimentele din Belarus. Lavrov şi-a exprimat nemulţumirea faţă de atitudinea Uniunii Europene, criticând ţările vecine ale Belarusului, care se opun reformei constituţionale a lui Lukaşenko şi încearcă să câştige de partea lor toate statele membre ale UE.

Lavrov a criticat în mod special guvernul Lituaniei, acuzând atitudinea critică a acestuia, precum şi pe rivala electorală a lui Lukaşenko, Svetlana Tihanovskaya, susţinând că au folosit metode politice „nu tocmai democratice”: „În opinia mea, vecinii noştri lituanieni au depăşit limitele”. După alegerile controversate din Belarus, Lituania i-a acordat refugiu Svetlanei Tihanovskaya, susţinându-i pe protestatarii din Belarus.

De asemenea, Lavrov şi-a exprimat sprijinul faţă de propunerea lui Lukaşenko de a discuta despre reformele constituţionale, declarând că societatea civilă din Belarus ar trebui să fie implicată în dialog.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici