Putin, declaraţii surprinzătoare: Grupul Wagner nu există!

În Rusia există un vid legislativ în legătură cu organizaţiile militare private, deşi liderul de la Kremlin recunoştea, nu cu mult timp în urmă, că a finanţat cu bani de la buget organizaţia condusă de Prigojin.

2458 afișări
Imaginea articolului Putin, declaraţii surprinzătoare: Grupul Wagner nu există!

Grupul paramilitar Wagner nu există, cel puţin din punct de vedere legal, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin pentru ziarul Kommersant, vorbind pentru prima dată despre întâlnirea pe care avut-o la Kremlin cu fondatorul armatei de mercenari, Evgheni Prigojin.

Dialogul cu liderul Wagner a avut loc la câteva zile distanţă de revolta din 24 iunie. „Ei bine, Wagner nu există!”, a exclamat Putin, ca răspuns la jurnalistul Kommersant care l-a întrebat dacă grupul va rămâne ca unitate de luptă.

„Nu avem o lege pentru organizaţiile militare private! Pur şi simplu, nu există!”, a adăugat el: „Există un grup, dar legal nu există!”. 

După rebeliunea eşuată de pe 24 iunie, Putin a ieşit public şi a furnizat informaţia că a finanţat cu bani grei activitatea Wagner, despre care acum spune că nu există!

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici