Putin preferă să nu părăsească Rusia: l-a invitat la Moscova pe Xi

Rusia şi China vor consolida cooperarea militară, a informat preşedintele Vladimir Putin.

880 afișări
Imaginea articolului Putin preferă să nu părăsească Rusia: l-a invitat la Moscova pe Xi

Putin preferă să nu părăsească Rusia: l-a invitat la Moscova pe Xi

Rusia şi China vor continua cooperarea în sectorul militar-tehnic, care contribuie la asigurarea securităţii ambelor ţări, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în faza iniţială a discuţiilor cu liderul chinez Xi Jinping, care au loc prin link video, partea iniţială fiind publică.

„Bineînţeles, un loc aparte în întreaga gamă de cooperare ruso-chineză, în relaţiile noastre îl ocupă cooperarea militară şi militaro-tehnică, care ajută la asigurarea securităţii ţărilor noastre şi la menţinerea stabilităţii în regiuni cheie. Ne propunem să consolidăm interacţiunea dintre armata rusă şi cea chineză”.

Putin a adăugat că importanţa parteneriatului ruso-chinez creşte ca factor de stabilizare, l-a invitat pe Xi Jinping la Moscova în primăvara viitoare şi a estimat că cifra de afaceri comercială a Rusiei cu China va creşte cu 25% până la sfârşitul anului 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici