Putin răspunde la acuzaţiile din SUA şi Europa: UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

În cadrul unei sesiuni plenare la Forumul Economic Internaţional de la Sankt Petersburg, Putin a acuzat Occidentul de aroganţă colonială şi a declarat că aşa-numita "operaţiune militară specială" a Moscovei, care a aruncat Ucraina într-un război total şi a dus la moartea a mii de oameni, se datorează refuzului Occidentului de a-şi respecta obligaţiile.

9934 afișări
Imaginea articolului Putin răspunde la acuzaţiile din SUA şi Europa: UE ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancţiunilor

Putin a ripostat, de asemenea, la ceea ce a descris ca fiind acuzaţii false, potrivit cărora războiul din Ucraina şi implicaţiile rezultate pentru lanţurile de aprovizionare şi pieţele de mărfuri ar fi responsabile pentru înrăutăţirea peisajului economic global, scrie CNBC.

Putin a spus că ar putea fi "flatat" de sugestia că războiul Rusiei ar putea avea efecte în lanţ asupra economiei SUA, dar a insistat că nu este adevărat. "Probabil că am fi flataţi să auzim că suntem atât de mari şi atât de puternici încât am putea duce inflaţia până la cer în SUA", a spus el. "Pur şi simplu nu este adevărat".

Între timp, în Europa, acesta a declarat că agravarea crizei energetice este cauzată de "eşecurile" politicii energetice din regiune şi, în special, de încrederea "oarbă" în energiile regenerabile. Europa a fost în mod tradiţional un importator major de hidrocarburi ruseşti, dar de atunci şi-a redus dependenţa de Rusia ca răspuns la război, ceea ce a dus la o criză de aprovizionare şi la creşterea preţurilor la produsele de bază.

"Acest lucru a început cu mult înainte de operaţiunea noastră militară specială din Donbas, iar ei dau vina pe noi. Au făcut ca preţurile lor să crească şi ne acuză pe noi", a spus el.

El a mai spus că Uniunea Europeană ar putea pierde peste 400 de miliarde de dolari din cauza sancţiunilor, despre care a spus că se vor răsfrânge asupra celor care le-au impus.

Comentariile sale în faţa unei audienţe de lideri din mediul de afaceri la SPIEF au loc într-un moment în care Rusia rămâne izolată de Occident din cauza invaziei sale actuale din Ucraina.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici