Putin reacţionează după ce Biden a spus că Rusia ar plănui să atace NATO: este "un nonsens total"

  • Vladimir Putin a reacţionat după ce preşedintele Joe Biden a spus că Rusia ar ataca o ţară NATO dacă ar câştiga în Ucraina.
  • Liderul de la Kremlin spune că este un nonsens total, adăugând că Rusia nu are niciun interes să se lupte cu alianţa militară Nord-Atlantică.
3758 afișări
Imaginea articolului Putin reacţionează după ce Biden a spus că Rusia ar plănui să atace NATO: este "un nonsens total"

Biden a avertizat la începutul acestei luni că, dacă Putin obţine o victorie în Ucraina, atunci Rusia va ataca o ţară NATO. Biden nu a oferit nicio dovadă clară pentru comentariile sale, relatează Reuters.

"Este un nonsens total - şi cred că preşedintele Biden înţelege acest lucru", a declarat Putin într-un interviu publicat duminică de televiziunea de stat Rossiya, spunând că a fost o încercare a lui Biden de a-şi justifica "politica eronată" privind Rusia.

"Rusia nu are niciun motiv, niciun interes - niciun interes geopolitic, nici economic, nici politic, nici militar - să se lupte cu ţările NATO".

Care este planul lui Putin în Ucraina?

Rusia ar elabora un plan nou de război care urmăreşte extinderea operaţiunilor de luptă în Ucraina pentru încă trei ani şi capturarea unor oraşe importante, scrie Bild, citând surse din serviciile de informaţii germane.

Obiectivele strategice ale Rusiei până la sfârşitul anului 2024 includ ocuparea completă a regiunilor Doneţk şi Lugansk ale Ucrainei şi a unor părţi din Oblastul Harkov, până la râul Oskil.

Forţele armatei ruse intenţionează apoi să cucerească părţi semnificative din regiunile Zaporojie, Dnepropetrovsk şi Harkov până la sfârşitul anului 2026, inclusiv oraşele strategice Harkov, Dnipro şi Zaporojie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici