Putin: Succesorul meu este un om cu vederi ample şi pregătire universitară stălucitoare

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat, vineri, că "aşteaptă momentul în care, odată încheiată activitatea de preşedinte, povara de pe umerii săi să treacă pe umerii altui om" şi a arătat că succesorul său este un om cu vederi ample şi pregătire universitară stălucitoare.

24 afișări
Imaginea articolului Putin: Succesorul meu este un om cu vederi ample şi pregătire universitară stălucitoare

Dmitri Medvedev şi preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto)

Întrebat dacă îi pare rău că va trebui să se dea la o parte de la această acţiune politică, după ce îşi va încheia mandatul, Vladimir Putin a declarat că, ţinând cont că a avut "o atitudine responsabilă faţă de obligaţiile de serviciu şi a depus toate eforturile, aşteaptă momentul când această povară de pe umerii săi va trece pe umerii altui om".

"Cum s-ar spune la noi, de ce să nu ne bucurăm aici, pentru că este o lăsare la vatră, încheierea perioadei de lucru", a adăugat Putin, conform traducerii oficiale.

El a menţionat că "succesorul său este un om cu vederi ample, cu o pregătire universitară strălucitoare".

Referindu-se la mandatul său, Vladimir Putin a menţionat că cei "opt ani dificili în istoria Rusiei şi în relaţiile reciproce ale Rusiei cu partenerii săi au fost ani de renaştere a Rusiei, ca un stat puternic, independent, cu o poziţie proprie" şi "dialogul s-a desfăşurat şi se desfăşoară în continuare uşor".

El a ţinut să mulţumească tuturor ziariştilor pentru că au prezentat obiectiv întâlnirile la care a participat.

Participarea preşedintelui Federaţiei Rusiei la conferinţa de presă susţinută în urma încheierii Consiliului NATO-Rusia a fost o surpriză pentru toţi ziariştii prezenţi în sală, în condiţiile în care se anunţase un briefing al ministrului de Externe rus, Serghei Lavrov.

Putin a fost întâmpinat cu aplauze de ziariştii care au aşteptat aproximativ o oră începerea conferinţei de presă.

Mandatul prezidenţial al lui Putin se încheie în luna mai, când va fi preluat de către Dmitri Medvedev. El a obţinut 70,28 la sută din voturi la alegerile prezidenţiale desfăşurate în 4 martie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici