Rafinăriile atacate cu drone în Arabia Saudită. Trump sugerează că SUA sunt pregătite să riposteze

Preşedintele american a sugerat că Statele Unite sunt pregătite să riposteze în urma atacurilor cu drone de sâmbătă, care au vizat rafinării din Arabia Saudită, relatează site-ul agenţiei Dpa.

11088 afișări
Imaginea articolului Rafinăriile atacate cu drone în Arabia Saudită. Trump sugerează că SUA sunt pregătite să riposteze

Hepta: Ministrul energiei, industriei şi resurselor minerale din Arabia saudită, Khalid A. Al-Falih

"Aprovizionarea cu petrol din Arabia Saudită a fost atacată. Sunt motive să credem că ştim vinovatul", a declarat Donald Trump.

"Statele Unite sunt pregătite, în funcţie de verificările efectuată, însă aşteptăm ca Arabia Saudită să ne transmită cine crede că este vinovat de atacuri şi în ce condiţii trebuie să procedăm", a adăugat liderul de la Casa Albă.

Două instalaţii petroliere din Arabia Saudită au fost afectate de incendii în urma unor atacuri cu drone produse sâmbătă dimineaţă.

Un oficial american de rang înalt, care a vorbit în condiţii de anonimitate, a declarat că „nu există dovezi că atacurile vin din Yemen” şi că acestea au fost lansate, cel mai probabil, din Iran sau Irak.

 

 

Donald Trump a aprobat utilizarea rezervelor strategice de petrol ale Statelor Unite

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a aprobat duminică utilizarea rezervelor de petrol destinate situaţiilor de urgenţă, în urma atacurilor împotriva unor rafinării din Arabia Saudită şi creşterea implicită a preţului petrolului ca urmare a reducerii producţiei saudite, potrivit CNN.

Taguri:
sua,
arabia saudită,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici