Raiduri aeriene intensive la periferia Damascului în ultima zi a unui armistiţiu eşuat

Raiduri aeriene intensive au vizat luni o zonă de periferie, la nord de Damasc, unde armata luptă împotriva rebelilor în ultima zi a unui armistiţiu eşuat încă de la început, iniţiat de către emisarul ONU şi Ligii Arabe Lakhdar Brahimi.

121 afișări
Imaginea articolului Raiduri aeriene intensive la periferia Damascului în ultima zi a unui armistiţiu eşuat

Raiduri aeriene intensive la periferia Damascului în ultima zi a unui armistiţiu eşuat (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei jurnaliste AFP, luni dimineaţa, timp de două ore, bombardamentele erau atât de intense încât geamurile apartamentelor din centrul capitalei siriene se clătinau. Este vorba despre cele mai violente raiduri efectuate în zona capitalei de la începutul utilizării aviaţiei, în urmă cu trei luni, potrivit aceleiaşi surse.

"Raidurile vizează ferme de la Harasta, unde se desfăşoară lupte la sol", a anunţat o organizaţie nonguvernamentală (ONG) cu sediul în Marea Britanie, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, care se sprijină pe o reţea de activişti şi surse medicale din spitale civile şi militare din întreaga ţară.

"Au avut loc şase raiduri în mai puţin de o oră asupra unor ferme situate între (localităţile) Erbin şi Zamalka, dar şi asupra unor terenuri agricole situate între Harasta şi Barze", a adăugat ONG-ul. Hasrata este o localitate situată la aproximativ zece kilometri nord-est de Damasc, iar Barze este un cartier al capitalei, tot în nord-est.

În plus, potrivit ONG-ului tiruri de artilerie vizează atât Duma, o localitate situată la aproximativ 13 kilometri de capitală în care au fost ucişi trei civili, cât şi sate din provincia Damasc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici