Rămăşiţele a doi alpinişti japonezi dispăruţi de 45 de ani, găsite într-o zonă muntoasă din Elveţia

Autorităţile elveţiene au identificat, joi, rămăşiţele a doi alpinişti japonezi dispăruţi într-o zonă muntoasă din Elveţia acum 45 de ani, informează Fox News.

351 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele a doi alpinişti japonezi dispăruţi de 45 de ani, găsite într-o zonă muntoasă din Elveţia

Rămăşiţele a doi alpinişti japonezi dispăruţi de 45 de ani, găsite într-o zonă muntoasă din Elveţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Resturile umane au fost găsite acum câteva luni pe un gheţar aflat pe Muntele Matterhorn, în cantonul elveţian Valais.

Pe baza probelor ADN, specialiştii elveţieni au stabilit că resturile umane sunt ale unor alpinişti japonezi dispăruţi pe 18 august 1970.

La procedura de identificare a contribuit şi Consulatul Japoniei din Geneva.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici