Rapperul A$AP Rocky, partenerul Rihannei, va fi judecat pentru acuzaţia că a tras cu arma într-un prieten din copilărie

Un judecător din Los Angeles a decis luni că există suficiente probe ca A$AP Rocky să fie judecat pentru acuzaţiile potrivit cărora a tras cu o armă asupra unui fost prieten şi colaborator pe străzile din apropierea unui hotel din Hollywood în 2021.

258 afișări
Imaginea articolului Rapperul A$AP Rocky, partenerul Rihannei, va fi judecat pentru acuzaţia că a tras cu arma într-un prieten din copilărie

Rapperul A$AP Rocky, partenerul Rihannei, va fi judecat pentru acuzaţia că a tras cu arma într-un prieten din copilărie

Judecătorul ML Villar de la Curtea Superioară a luat această decizie în cadrul unei audieri preliminare, după ce a ascultat aproximativ o zi şi jumătate de mărturii de la doi martori. Rocky, care nu a avut nicio reacţie vizibilă la această decizie, a pledat nevinovat la două capete de acuzare de atac cu o armă de foc semiautomată.
 
Rapperul în vârstă de 35 de ani, mogul al modei şi nominalizat de două ori la premiile Grammy, are o relaţie cu vedeta Rihanna, cu care are doi băieţi mici.
 
Villar a declarat că "totalitatea înregistrărilor video şi a mărturiilor" arată că există suficiente probe pentru ca acuzatul să meargă la proces. Ea a subliniat că audierile preliminare au un standard de probe mult mai mic decât un proces.
 
"Nu suntem dezamăgiţi, nu suntem surprinşi, ne aşteptam să mergem la proces, am planificat tot timpul un proces", a declarat avocatul lui Rocky, Joe Tacopina, în afara instanţei. "Rocky va fi îndreptăţit atunci când toate acestea vor fi spuse şi făcute, fără îndoială."
 
În prima zi a audierii, care a fost reluată luni după o lungă amânare, Terell Ephron a declarat că el şi Rocky, prieteni din copilărie, au făcut parte din acelaşi colectiv de muzicieni şi artişti la liceul lor din New York.
 
El a spus că relaţia lor a început să se deterioreze şi a dus la confruntarea de la Hollywood din 6 noiembrie 2021, când, potrivit acestuia, Rocky a scos prima dată o armă asupra lui, iar într-o confruntare ulterioară a tras focuri de armă care l-au zgâriat pe Ephron la încheieturile mâinilor, relatează The Guardian.
 
"Nu aveţi nevoie de nimic mai mult decât mărturia domnului Ephron", i-a spus procurorul adjunct Paul Przelomiec judecătoarei înainte de pronunţarea ei, adăugând că înregistrarea video de supraveghere care a surprins părţi ale incidentului "coroborează exact ceea ce a spus domnul Ephron".
 
Tacopina a răspuns că "există probleme reale cu mărturia reclamantului", adăugând: "Cred că nu există suficiente dovezi".
 
Tacopina a stabilit, în timp ce interoga un detectiv de poliţie luni, că şapte ofiţeri care au cercetat un trotuar şi o stradă la aproximativ 20 de minute după ce s-ar fi tras focurile de armă nu au găsit nicio dovadă a împuşcăturilor şi că o pereche de cartuşe de 9 mm aflate în posesia poliţiei au fost recuperate de Ephron, care s-a întors la faţa locului la aproximativ o oră după confruntare.
 
Tacopina a difuzat înregistrări video ale camerelor de supraveghere corporală ale ofiţerilor, care au căutat pe jos timp de aproximativ 10 minute. Ephron, care s-a dus prima dată la poliţie pentru a raporta incidentul două zile mai târziu, a predat tuburile de cartuşe, despre care detectivul a spus că nu aveau amprente recuperabile pe ele.
 
Procurorii au difuzat o înregistrare video din apropierea locului faptei, în care iniţial nu se vede nicio persoană, dar se aude ceea ce pare a fi două focuri de armă. Pe urmă, un bărbat vine în fugă după un colţ, apoi încetineşte până la mers. Identitatea bărbatului nu este clară în înregistrare, dar detectivul Frank Flores de la LAPD a declarat că au stabilit că este vorba despre Rocky.
 
Flores a declarat că niciun pistol de 9 mm nu a fost recuperat atunci când a fost emis un mandat de percheziţie pe numele lui Rocky.
 
Procurorii au arătat o captură din înregistrarea video de supraveghere care arată un bărbat cu un hanorac cu glugă a cărui faţă nu este vizibilă ţinând în mână ceea ce pare a fi o armă, împreună cu o altă imagine din aceeaşi înregistrare video care arată faţa bărbatului cu hanorac, fără să se vadă arma. Flores a declarat că imaginile i-au determinat să stabilească că este vorba despre Rocky.
 
Tacopina, care îl reprezintă, de asemenea, pe Donald Trump în cazul său penal din New York, l-a presat pe detectiv cu privire la armă, sugerând că poliţia nu avea cum să ştie dacă era o armă încărcată sau chiar reală.
 
"Acea armă sau orice ar fi fost nu a fost testată, nu-i aşa?". a întrebat Tacopina. "Nu, nu a fost niciodată recuperată", a spus Flores.
 
Tacopina a întrebat: "Nu sunteţi sigur dacă este o armă operabilă sau neoperabilă sau orice altceva?".
 
"Fără să o am, nu vă pot spune dacă este operabilă", a răspuns detectivul.
 
Tacopina a încercat, de asemenea, să pună la îndoială rănirea minoră de la mâna lui Ephron, întrebând de ce a aşteptat până când s-a întors la New York pentru a căuta tratament medical.
 
El i-a arătat detectivului o fotografie a degetelor zgâriate şi a spus, sarcastic: "Este un miracol că a supravieţuit acelei împuşcături".
 
Judecătoarea l-a admonestat, una dintre cele câteva dăţi în care i-a spus lui Tacopina să-şi schimbe tonul.
 
Rocky a fost arestat pe aeroportul internaţional din Los Angeles în acest caz, în aprilie, şi a fost inculpat în august.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici