Rata şomajului în rândul tinerilor din China a explodat odată cu pandemia. 8,7 milioane de absolvenţi aşteaptă un loc de muncă.

  • Găsirea unui loc de muncă pentru generaţiile tinere este o prioritate majoră pentru ţările autoritare.
  • China care înainte de pandemie părea să nu aibă probeleme majore se confruntă acum cu o criză a locurilor de muncă.
  • Mulţi oameni ce şi-au păstrat locurile de muncă în China au suferit tăieri salariale, relatează New York Times.
  • China se află într-un "război comercial" cu SUA, iar exporturile au scăzut
162 afișări
Imaginea articolului Rata şomajului în rândul tinerilor din China a explodat odată cu pandemia.  8,7 milioane de absolvenţi aşteaptă un loc de muncă.

Rata şomajului în rândul tinerilor din China a explodat odată cu pandemia

Cea mai mare problemă este pentru generaţia tânără care intră pe o piaţă foarte dură. Mulţi renunţă la aşteptări şi acceptă aproape orice job. Aproximativ 8,7 milioane de absolvenţi aşteptă un loc de muncă.

Problema este departe de a fi doar în China, dar în ţara cu un regim autoritar este gravă pentru ideologia promovată. Partidul comunist îşi derivă puterea politică de la promisiunea că va "oferi o viaţă mai bună pentru cetăţeni", iar acestă promisiune pare din ce în ce mai greu de pus în aplicare.

Liderii din China au anunţat la finalul săptămânii un obiectiv de a aduce 9 milioane de noi locuri de muncă. Specialiştii spun însă că planul se bazează pe vechile metode care includ cheltuieli în sectorul public prin finaţare unor comapanii de stat care sunt deficitare. Tactica s-a dovedit în ultimii ani mai puţin eficientă.

Datele curente arată că rata de angajare în rândul tinerilor cu vârste între 16-24 de ani este de doar 14% , iar aceştia devin vocali pe reţele naţionale de socializare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici