Războiul din Ucraina: trupele ucrainene se apropie de oraşul-cheie Svatove din Luhansk

Trupele ucrainene se află în apropierea oraşului-cheie Svatove din Luhansk, afirmă un oficial regional, potrivit CNN.

2239 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina: trupele ucrainene se apropie de oraşul-cheie Svatove din Luhansk

Războiul din Ucraina: trupele ucrainene se apropie de oraşul-cheie Svatove din Luhansk

Trupele ucrainene avansează în continuare în regiunea controlată de ruşi, potrivit lui Serhiy Hayday, şeful administraţiei militare ucrainene din regiunea Luhansk.

Hayday a anunţat că trupele ucrainene au ajuns în afara satului Stelmakhivka din Luhansk, la mai puţin de 20 de kilometri la nord-vest de oraşul Svatove.

„Avem totul pregătit, medicamente, kituri umanitare şi kituri de reparaţii. Totul este pregătit. Vrem doar să venim şi să vorbim cu oamenii, să îi ajutăm să îşi refacă viaţa", a declarat Hayday.

Noile incursiuni ucrainene în Luhansk au fost posibile datorită victoriilor din ultimele săptămâni, în special ca urmare a recuceririi oraşului Lyman din regiunea Doneţk.

Întreaga regiune Luhansk este revendicată ca teritoriu rusesc de către Kremlin. Totuşi, în ultimele zile, forţele ucrainene s-au apropiat de regiune din mai multe direcţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici