Războiul din Ucraina, ziua 646. Zelenski solicită fortificaţii în zonele cheie de pe linia frontului / Germania sprijină Kievul

Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut accelerarea construcţiei de fortificaţii în sectoarele cheie aflate sub presiunea forţelor ruse, în special în estul Ucrainei.

2235 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 646. Zelenski solicită fortificaţii în zonele cheie de pe linia frontului / Germania sprijină Kievul

Războiul din Ucraina, ziua 646.

Germania sprijină Kievul

Cancelarul german Olaf Scholz a reiterat joi, în cadrul unei convorbiri telefonice cu preşedintele Volodimir Zelenski, sprijinul de neclintit al Berlinului pentru Ucraina, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului de la Berlin.

Cei doi lideri au convenit să continue schimbul de informaţii, "inclusiv în vederea susţinerii globale a unei soluţii paşnice" la conflict, a precizat purtătorul de cuvânt într-un comunicat.

Zelenski, în discursul său video nocturn, a declarat că şi-a exprimat mulţumirile pentru asistenţă în convorbirile telefonice cu Scholz, premierul britanic Rishi Sunak şi premierul bulgar Nikolai Denkov.

Zelenski solicită fortificaţii în zonele cheie de pe linia frontului 

Zelenski a lansat apelul său după ce a vizitat poziţiile ucrainene din nord-est, una dintre zonele în care forţele ruse au încercat să facă progrese în zone recucerite de trupele ucrainene în urmă cu un an. El a declarat că una dintre întâlnirile pe care le-a avut cu comandanţii s-a referit la fortificaţii.

"În toate sectoarele majore în care este nevoie de întărire, ar trebui să existe un impuls şi o accelerare a construcţiei de structuri", a declarat Zelenski în discursul său video nocturn.

"Acest lucru înseamnă, desigur, cea mai mare atenţie pentru sectoarele Avdiivka, Maryinka şi alte sectoare din regiunea Doneţk. În regiunea Harkov, acest lucru înseamnă sectorul Kupiansk şi linia Kupiansk-Lyman."

Rusia a înregistrat progrese lente în încercarea de a securiza toate regiunile estice din Doneţk şi Luhansk, dar a intensificat atacurile în mai multe zone. Printre acestea se numără Kupiansk, în apropiere de Harkov, recucerit de Ucraina într-o campanie în urmă cu un an.

Forţele ruse şi-au concentrat atenţia de la jumătatea lunii octombrie asupra oraşului devastat Avdiivka.

Norvegia anunţă 23 de milioane de dolari pentru securitatea alimentară a Ucrainei

Norvegia va dona 250 de milioane de coroane norvegiene (aproximativ 23 de milioane de dolari) pentru securitatea alimentară a Ucrainei, în cadrul programului de sprijin pe cinci ani cunoscut sub numele de Nansen, a anunţat guvernul norvegian la 30 noiembrie.

"Pe lângă furnizarea de ajutor alimentar în apropierea liniilor de front, finanţarea va fi folosită pentru deminarea terenurilor agricole, permiţând fermierilor să revină la producţia de alimente cât mai repede posibil", se arată în anunţ.

Se pare că aproape 4,6 milioane de dolari din partea Norvegiei vor finanţa iniţiativa "Cereale din Ucraina", care vizează furnizarea de cereale ucrainene către ţările care au nevoie de ele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici