Războiul din Ucraina, ziua 711. Zelensky vizitează trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporizhzhia. Germania şi Franţa ar urma să semneze acorduri de securitate cu Ucraina în câteva săptămâni

  • Zelensky îl înlocuieşte pe guvernatorul oblastului Zaporizhzhia.
  • Zelensky vizitează trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporizhzhia.
  • FT: G7 elaborează planuri de sprijinire a Ucrainei în asigurarea fondurilor prin valorificarea activelor ruseşti ca plasă de siguranţă financiară.
  • Germania şi Franţa ar urma să semneze acorduri de securitate cu Ucraina în câteva săptămâni.
1490 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 711. Zelensky vizitează trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporizhzhia. Germania şi Franţa ar urma să semneze acorduri de securitate cu Ucraina în câteva săptămâni

Sursa foto: Serviciul de presă al Preşedinţiei

UPDATE Remanierea conducerii armatei ucrainene depinde de Zelensky, spune Sullivan

Ca răspuns la informaţiile contradictorii potrivit cărora preşedintele Volodymyr Zelensky intenţionează să îşi demită şeful armatei, guvernul Statelor Unite a transmis Ucrainei că nu se va implica în deciziile de personal ale ţării, a declarat consilierul american pentru securitate naţională Jake Sullivan.

UPDATE Ucraina a atacat regiunea Belgorod, susţine guvernatorul regiunii din Rusia

Ucraina a atacat regiunea rusă Belgorod de două ori pe 4 februarie, a afirmat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov. Nu au fost raportate victime.

UPDATE Zelensky îl înlocuieşte pe guvernatorul oblastului Zaporizhzhia

Preşedintele Volodymyr Zelensky l-a numit pe Ivan Fedorov în funcţia de guvernator al regiunii Zaporizhzhia, a anunţat biroul preşedintelui pe 4 februarie. Fedorov, fostul primar al oraşului Melitopol din oblastul Zaporizhzhia, ocupat în prezent, îl va înlocui pe Iurii Malashko.

UPDATE Zelensky vizitează trupele de pe linia frontului din regiunea Zaporizhzhia

Preşedintele Volodymyr Zelensky a vizitat Brigada 65 mecanizată a Ucrainei în apropiere de oraşul Robotyne din linia de front din regiunea Zaporizhzhia la 4 februarie, scrie The Kyiv Independent.

Robotyne se află lângă un drum principal spre Tokmak, ocupat de Rusia, şi mai departe spre Melitopolul ocupat, unul dintre nodurile logistice cheie pentru forţele ruse din sudul Ucrainei. Forţele ucrainene au eliberat Robotyne la sfârşitul lunii august a anului trecut.

De asemenea, Zelensky a acordat trupelor Cruci ale Meritului Militar, o distincţie prezidenţială care recunoaşte militarii pentru curaj şi bravură personală remarcabilă în timpul misiunilor de luptă.

"Sunt foarte onorat să mă aflu astăzi aici. Pentru a vă susţine şi pentru a înmâna distincţii. O misiune atât de dificilă şi decisivă se află pe umerii voştri - să respingeţi inamicul şi să câştigaţi acest război. Vă doresc această victorie. Îmi doresc să fac totul pentru ca această victorie să fie mai rapidă", a declarat Zelensky.

UPDATE Guvernator: Atacul rusesc asupra regiunii Doneţk a ucis un om şi a rănit doi

Un atac de artilerie rusesc asupra oraşului Toreţk, regiunea Doneţk, a ucis un civil şi a rănit alţi doi pe 4 februarie, a anunţat guvernatorul Vadym Filashkin.

UPDATE Un grup de sabotaj rusesc a fost combătut lângă graniţă în regiunea Sumy

Soldaţii ucraineni au deschis focul asupra unui grup înarmat format din zece persoane la periferia oraşului Hlukhiv, în apropiere de graniţa cu Rusia, la ora 18.20 pe 3 februarie. Lansările de mortiere s-au alăturat părţii ucrainene, trăgând asupra poziţiei inamice.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 388.750 de soldaţi în Ucraina

Rusia a pierdut 388.750 de soldaţi în Ucraina de la începutul invaziei sale din 24 februarie 2022, a anunţat Statul Major General al Forţelor Armate ucrainene la 4 februarie.

Această cifră include 810 pierderi de vieţi omeneşti suferite de forţele ruse doar în ultima zi.

Potrivit raportului, Rusia a pierdut, de asemenea, 6.343 de tancuri, 11.818 vehicule blindate de luptă, 12.393 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 9.331 de sisteme de artilerie, 979 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 663 de sisteme de apărare aeriană, 332 de avioane, 324 de elicoptere, 7.173 de drone, 24 de nave şi ambarcaţiuni şi un submarin.

UPDATE FT: G7 elaborează planuri de sprijinire a Ucrainei în asigurarea fondurilor prin valorificarea activelor ruseşti ca plasă de siguranţă financiară

Ţările din Grupul celor şapte (G7) - Franţa, Statele Unite, Regatul Unit, Rusia (suspendată), Germania, Japonia, Italia şi Canada - elaborează strategii de emitere de datorii pentru a sprijini Ucraina, utilizând activele ruseşti ca plasă de siguranţă pentru rambursare, a relatat Financial Times la 3 februarie.

UPDATE Rusia bombardează 5 comunităţi din oblastul Sumy

Forţele ruse au bombardat de 76 de ori regiunea Sumy în 16 atacuri separate pe parcursul zilei de 3 februarie, trăgând asupra a cinci comunităţi de-a lungul graniţei, a raportat Administraţia militară a regiunii Sumy.

Germania şi Franţa ar urma să semneze acorduri de securitate cu Ucraina în câteva săptămâni

Franţa urmează să semneze acorduri de securitate cu Ucraina în următoarele săptămâni, a declarat Biroul preşedintelui Ucrainei la 3 februarie. Acordul cu Germania este, de asemenea, "în mare parte finalizat", a declarat vicepremierul Olha Stefanishyna într-un interviu acordat publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung la 2 februarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici