Războiul din Ucraina, ziua 719. Forţele ruse construiesc un zid de 30 km de vagoane de marfă în regiunea ocupată Doneţk / Danilov avertizează că situaţia de pe câmpul de luptă se va înrăutăţi dacă Occidentul nu va creşte furnizarea de arme

  • Premierul estonian: Rusia a fost provocată de slăbiciune, nu de putere.
  • Forţele ruse construiesc un zid de 30 km de vagoane de marfă în regiunea ocupată Doneţk.
  • Rusia susţine că o dronă a fost doborâtă deasupra regiunii Belgorod.
  • Danilov avertizează că situaţia de pe câmpul de luptă se va înrăutăţi dacă Occidentul nu va creşte furnizarea de arme.
4952 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 719. Forţele ruse construiesc un zid de 30 km de vagoane de marfă în regiunea ocupată Doneţk / Danilov avertizează că situaţia de pe câmpul de luptă se va înrăutăţi dacă Occidentul nu va creşte furnizarea de arme

Sursa foto: Telegram

UPDATE Statele UE au convenit asupra unor noi măsuri de izolare a fondurilor ruseşti îngheţate

La 12 februarie, Consiliul European a convenit asupra unui set de noi măsuri care vizează profiturile provenite din activele îngheţate aparţinând Băncii Centrale a Rusiei, deschizând posibila cale pentru ca veniturile să fie în cele din urmă redirecţionate către Ucraina.

Ţările occidentale au imobilizat aproximativ 300 de miliarde de dolari din activele Băncii Centrale a Rusiei la începutul invaziei la scară largă. De atunci, Washingtonul, Bruxellesul şi Kievul au discutat modalităţi legale de canalizare a acestor fonduri pentru a ajuta eforturile de reconstrucţie ale Ucrainei, dar nu au ajuns încă la o concluzie definitivă.

UPDATE Şeful Pentagonului şi-a anulat deplasarea la Bruxelles

Austin urma să se deplaseze marţi la Bruxelles pentru a participa la o reuniune a Grupului de contact pentru apărare din Ucraina, o reuniune a aproximativ 50 de ţări pentru a coordona ajutorul militar pentru Kiev. Această reuniune va avea loc acum în mod virtual, au declarat doi oficiali din domeniul apărării pentru Associated Press.

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost dus duminică după-amiază la Centrul medical militar Walter Reed pentru o urgenţă la vezica urinară. Acesta a transferat atribuţiile către adjunctul secretarului Apărării, Kathleen Hicks.

UPDATE Rusia ar fi folosit pentru prima dată racheta hipersonică Zircon în Ucraina

O analiză preliminară a concluzionat că Rusia ar fi lovit săptămâna trecută Kievul cu racheta hipersonică Zircon, prima utilizare a acesteia în războiul din Ucraina, a declarat luni şeful unui institut de cercetare din Kiev, scrie Reuters.

UPDATE Zelenski a semnat o lege care ajută Ucraina să reziste în faţa Rusiei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat astăzi legi care prelungesc perioada legii marţiale şi a mobilizării generale în Ucraina cu 90 de zile.

UPDATE Fedorov: Ucraina va produce mii de drone cu rază lungă de acţiune în 2024

"Categoria dronelor kamikaze cu rază lungă de acţiune este în creştere, cu o rază de acţiune de 300, 500, 700 şi 1.000 de kilometri. În urmă cu doi ani, această categorie nu exista... deloc", a declarat ministrul pentru Transformare Digitală, Mykhailo Fedorov.

UPDATE Comandant: Rusia încetează să mai folosească atacuri cu "valuri umane" în Avdiivka

Rusia a încetat să mai folosească infamele sale atacuri "valuri umane" în Avdiivka, desfăşurând în schimb mici grupuri de asalt susţinute de aviaţie pentru a sonda apărarea ucraineană, a declarat Dmytro Riumshyn, comandantul Brigăzii 47 Mecanizate Separate din Ucraina, într-un interviu publicat la 12 februarie.

UPDATE Zelenski semnează prelungirea cu 90 de zile a legii marţiale şi a mobilizării

Preşedintele Volodymyr Zelenski a semnat pe 12 februarie proiectele de lege care prelungesc legea marţială şi mobilizarea pentru încă 90 de zile, începând cu 14 februarie.

UPDATE O delegaţie a FMI soseşte la Kiev pentru discuţii cu oficialii ucraineni

O delegaţie a Fondului Monetar Internaţional (FMI) a sosit la Kiev pentru a purta discuţii cu autorităţile ucrainene şi cu alte părţi interesate cu privire la consolidarea capacităţilor financiare ale Ucrainei, a declarat Vahram Stepanyan, reprezentantul rezident al fondului în Ucraina, la 12 februarie.

UPDATE Atacurile ruseşti au rănit 6 persoane în oblasturile Doneţk şi Kherson în ultima zi

În regiunea Doneţk, un atac rusesc de noapte cu rachete S-300 împotriva oraşului Selydove a rănit o femeie de 63 de ani şi pe cei doi nepoţi ai acesteia, în vârstă de 10 şi 17 ani, a anunţat Parchetul General.

Rusia a lansat 32 de lovituri împotriva regiunii Kherson, rănind trei persoane, a declarat guvernatorul Oleksandr Prokudin. Un spital şi infrastructura portuară din Kherson ar fi fost avariate.
 

UPDATE Orban spune că Ucraina ar trebui să fie o "zonă tampon" între Rusia şi Occident

Premierul ungar Viktor Orban a declarat că Ucraina ar trebui să rămână o "zonă tampon" între Rusia şi Occident, aliaţii oferind garanţii de securitate ţării, dar fără a o accepta în UE sau NATO.

UPDATE Centrul Naţional de Rezistenţă: Tot mai multe cazuri de comandanţi ruşi care îşi ucid propriul personal de serviciu

Există o tendinţă din ce în ce mai mare în rândul ofiţerilor ruşi din Districtul Militar de Vest de a comite acte de violenţă împotriva subordonaţilor lor, a raportat Centrul Naţional de Rezistenţă din Ucraina la 11 februarie, citând surse confidenţiale.

UPDATE Fragmente de dronă Shahed, depistate în Republica Moldova, la graniţa cu Ucraina

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 395.990 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

De asemenea, Rusia ar fi pierdut 6.416 tancuri, 11.977 de vehicule de luptă blindate, 12.599 de vehicule şi rezervoare de combustibil, 9.481 de sisteme de artilerie, 981 de sisteme de rachete cu lansare multiplă, 666 de sisteme de apărare aeriană, 332 de avioane, 325 de elicoptere, 7.302 drone şi 24 de ambarcaţiuni.

UPDATE Forţele Aeriene: Ucraina a doborât 14 drone şi o rachetă peste noapte

Unităţile ucrainene de apărare aeriană au distrus 14 din cele 17 drone Shahed lansate de Rusia în cursul nopţii şi o rachetă ghidată Kh-59, au raportat Forţele Aeriene la 12 februarie.

UPDATE Premierul estonian: Rusia a fost provocată de slăbiciune, nu de putere

Aliaţii occidentali ai Ucrainei trebuie să se angajeze să obţină victoria asupra Rusiei şi să nu cadă în "capcanele" puse de Kremlin, a declarat premierul estonian Kaja Kallas într-un interviu acordat pe 11 februarie publicaţiei austriece Der Standard. 

"Este o greşeală să credem că războiul poate fi câştigat rapid.  Rusia se pregăteşte pentru o lungă perioadă de război. Războiul va continua până când Rusia îşi va da seama că nu poate câştiga."

UPDATE ISW: Forţele ruse construiesc un zid de 30 km de vagoane de marfă în regiunea ocupată Doneţk

Bariera, supranumită "trenul ţarului", ar putea fi menită să servească drept o altă linie de apărare împotriva avansării trupelor ucrainene.

UPDATE Rusia susţine că o dronă a fost doborâtă deasupra regiunii Belgorod

Ministerul rus al Apărării a afirmat că unităţile de apărare aeriană au distrus o dronă ucraineană în apropierea satului Maysky din regiunea rusă Belgorod în noaptea de 11 februarie.

UPDATE Rusia bombardează 7 comunităţi din regiunea Sumy

Forţele ruse au bombardat de 153 de ori regiunea Sumy în 26 de atacuri separate pe parcursul zilei de 11 februarie, trăgând asupra a şapte comunităţi de-a lungul graniţei, a raportat Administraţia militară a regiunii Sumy.

UPDATE Zelenski: Ucraina a doborât 359 de drone Shahed în 2024

Preşedintele a declarat că Ucraina lucrează pentru a creşte eficienţa grupurilor mobile de tragere şi pentru a dota şi mai multe regiuni ale Ucrainei cu sisteme de război electronic.

Danilov avertizează că situaţia de pe câmpul de luptă se va înrăutăţi dacă Occidentul nu va creşte furnizarea de arme

Oleksiy Danilov, secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare, a declarat că forţele ucrainene se confruntă cu un moment "foarte dificil" şi au nevoie de arme, avertizând că "aşteptarea influenţează situaţia" de pe linia frontului, scrie The Kyiv Independent.

Ajutorul străin pentru Ucraina a ajuns la cel mai scăzut nivel din ianuarie 2022, potrivit raportului Institutului Kiel pentru Economie Mondială publicat la 7 decembrie.

Secretarul Consiliului pentru Securitate Naţională şi Apărare a declarat că livrările de arme de către Iran şi Coreea de Nord au schimbat situaţia din linia întâi.

Danilov a mai spus că, în acest scenariu, dacă ţările occidentale nu-şi măresc semnificativ livrările de arme şi muniţii către Ucraina, "situaţia se va complica cu adevărat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici