Războiul din Ucraina, ziua 753. Războiul dronelor. Agricultura şi infrastructura ucraineană au fost vizate de ruşi. Kievul a răspuns cu zeci de drone ce au atacat opt zone din Rusia

Rusia a lansat 14 drone împotriva oraşului Odesa din sudul Ucrainei, avariind întreprinderi agricole şi infrastructura, a declarat comandamentul sudic al Forţelor Aeriene ucrainene.

5118 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 753. Războiul dronelor. Agricultura şi infrastructura ucraineană au fost vizate de ruşi. Kievul a răspuns cu zeci de drone ce au atacat opt zone din Rusia

Războiul dronelor. Agricultura şi infrastructura ucraineană au fost vizate de ruşi. Kievul a răspuns cu zeci de drone ce au atacat opt zone din Rusia

UPDATE Rusia lansează atacuri împotriva mai multor regiuni, loveşte infrastructura

Trupele ruse au lansat un atac împotriva mai multor regiuni ucrainene, inclusiv a oblasturilor Sumy şi Harkov, în seara zilei de 17 martie, au raportat autorităţile locale.

UPDATE Un mort şi 6 răniţi, inclusiv un copil, în atacul rusesc de la Mykolaiv

Forţele ruse au atacat oraşul Mykolaiv din sudul ţării de două ori cu rachete în cursul zilei.

UPDATE Autorităţile locale: Forţele ruse au lovit de două ori infrastructura din Sumy, nu au fost raportate încă victime

Forţele ruse au lovit Sumy de două ori, atacând infrastructura nedeclarată din oraşul din nordul ţării, a raportat administraţia militară regională la 17 martie.

UPDATE Ministerul britanic al Apărării: Exporturile de arme ale Rusiei scad din cauza războiului şi a sancţiunilor legate de scăderea numărului de clienţi

În buletinul său zilnic de informaţii publicat pe X, ministerul a citat o cercetare realizată de Institutul Internaţional de Cercetare a Păcii de la Stockholm (SIPRI), care a arătat că exporturile de arme ale Rusiei au scăzut cu 53% în perioada 2019-2023 în comparaţie cu perioada precedentă de patru ani.

UPDATE Guvernator: Rusia lansează un atac cu rachete asupra oraşului Mykolaiv, rănind 5 persoane

Forţele ruse au lansat două atacuri cu rachete împotriva oraşului Mykolaiv din sudul ţării, rănind cel puţin cinci persoane, a anunţat guvernatorul regional Vitalii Kim la 17 martie.

UPDATE Şoigu face apel la o mai bună apărare a Marinei Militare în vizita la Flota Mării Negre, potrivit Ministerului rus al Apărării

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a ordonat intensificarea antrenamentelor şi mai multe arme pentru a respinge atacurile Ucrainei asupra Flotei din Marea Neagră, potrivit unui comunicat al Ministerului rus al Apărării din 17 martie.

UPDATE CNN: Ucraina respinge afirmaţia Rusiei privind uciderea a sute de soldaţi ucraineni cu o "bombă cu vid"

După ce Rusia a afirmat pe 16 martie că a ucis până la 300 de soldaţi ucraineni folosind o aşa-numită "bombă cu vid", un purtător de cuvânt al Serviciului de informaţii militare al Ucrainei (HUR) a declarat pentru CNN că afirmaţiile sunt "un nonsens absolut şi propagandă".

UPDATE Alegătorii ruşi răspund apelului lui Navalnîi şi protestează împotriva dominaţiei lui Putin

UPDATE Cursuri secrete pentru a contracara „spălarea pe creier” în Ucraina ocupată

UPDATE WP: Ucraina ar putea fi forţată să vizeze doborârea a doar 1 din 5 rachete care ţintesc oraşe din cauza lipsei de muniţie

Muniţiile pentru unele dintre sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei ar putea fi aproape epuizate până la sfârşitul lunii martie, a relatat Washington Post pe 15 martie, citând oficiali occidentali anonimi.

UPDATE Statul Major General: Rusia a pierdut 430.740 de soldaţi în Ucraina din 24 februarie 2022

Acest număr include 1.160 de pierderi suferite de forţele ruse în ultima zi.

UPDATE Macron nu dă în spate. A reiterat ideea privind posibilitatea unor operaţiuni terestre occidentale în Ucraina

Macron promite că va vizita Kievul cu "soluţii concrete" pentru război. "Voi veni cu siguranţă. Am o regulă ca vizita mea să fie cât mai utilă pentru Ucraina", a declarat preşedintele francez Emmanuel Macron într-un interviu publicat pe 16 martie.

Ştirea iniţială

Aceasta a urmat lansării a 35 de drone ucrainene împotriva a opt zone din Rusia, a declarat Ministerul rus al Apărării. Dronele au declanşat un scurt incendiu la o rafinărie de petrol.
 
Ministerul rus al Apărării a postat duminică pe aplicaţia de mesagerie Telegram că 17 drone au fost distruse deasupra regiunii Krasnodar din sudul Rusiei, patru deasupra regiunii Moscova, iar restul deasupra altor şase regiuni.
 
Preşedintele Ucrainei, Volodomir Zelenski, a mulţumit forţelor sale militare şi serviciilor de informaţii pentru noile "capacităţi cu rază lungă de acţiune" în discursul său video nocturn de sâmbătă, fără a menţiona atacurile raportate de către forţele naţiunii sale.
 
Moscova acuză Kievul de sabotaj electoral odată cu atacurile sale din ultimele zile asupra infrastructurii ruseşti, una dintre cele mai ample operaţiuni aeriene pe teritoriul rusesc de când preşedintele Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei vecine, în urmă cu doi ani.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici