LIVE TEXT  Războiul Israel-Hamas. Armata israeliană a înregistrat cele mai mari pierderi în luptă din ultima lună / Mass-media: raiduri nocturne într-o tabără de refugiaţi din Rafah / Pauză umanitară până la ora 14.00 / Sullivan a sosit în Israel

  • Israelul a anunţat cele mai mari pierderi în luptă din ultima lună, după o ambuscadă în ruinele din Gaza.
  • Un israelian cu cetăţenie română, Tal Haimi, răpit de Hamas în 7 octombrie, a murit, a anunţat miercuri Ambasada Israelului la Bucureşti.
  • Familia ostaticului Tal Haimi şi Kibbutzul Nir Yitzhak, unde acesta locuia, au anunţat, miercuri, într-o declaraţie comună, că autorităţile au transmis că acesta a fost ucis pe 7 octombrie, scrie The Times of Israel.
  • Potrivit ziariştilor din Israel, se crede că trupul său este ţinut de terorişti în Fâşie.
4261 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas. Armata israeliană a înregistrat cele mai mari pierderi în luptă din ultima lună / Mass-media: raiduri nocturne într-o tabără de refugiaţi din Rafah / Pauză umanitară până la ora 14.00 / Sullivan a sosit în Israel

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE IDF îşi anchetează propriii militari

UPDATE Sullivan este în Israel, întâlnire cu Netanyahu

Consilierul american pentru securitate naţională, Jake Sullivan, se află la Tel Aviv, Israel, şi se întâlneşte cu premierul israelian Benjamin Netanyahu. Times of Israel relatează acest lucru, citând biroul premierului, precizând că întâlnirea are loc în sediul Armatei. La întâlnire participă, de asemenea, consilierul israelian pentru securitate naţională şi şeful Consiliului Naţional de Securitate, Tzachi Hanegbi, şi trimisul special al preşedintelui SUA pentru Orientul Mijlociu, Brett McGurk. Mai târziu, în cursul zilei, Sullivan se va întâlni şi cu miniştrii Cabinetului de Război.

UPDATE IDF: rachete Hezbollah lovite în sudul Libanului

Forţele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat că au lovit o echipă de rachete Hezbollah din sudul Libanului care se pregătea să efectueze un atac în apropierea oraşului israelian Ştula, în nordul statului evreu. Times of Israel relatează asta. Tancurile IDF au bombardat şi un loc aparţinând grupării teroriste Hezbollah. 

UPDATE ONU, imposibil de a aduce ajutor în nordul Gazei

Agenţia ONU în Palestina (UNWRA) nu poate livra în prezent ajutor în nordul Gazei. UNWRA anunţă acest lucru.

UPDATE Hamas, 18.787 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul conflictului

Numărul morţilor în Fâşia Gaza a crescut la 18.787 de morţi şi 50.897 din 7 octombrie. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Gaza, Ashraf al-Qudra, adăugând că un număr mare de victime sunt încă sub dărâmături sau pe străzi. Acest lucru a fost prezentat de radiodifuzorul Al-Jazeera. Purtătorul de cuvânt a precizat că în atacurile din ultimele 24 de ore bilanţul a fost de cel puţin 179 de morţi şi 303 de răniţi.

UPDATE IDF prezintă imagini cu luptători Hamas înarmaţi care se predau în faţa unui spital din Gaza

Purtătorul de cuvânt al IDF, Daniel Hagari, a declarat că „zeci de terorişti” au fost arestaţi şi duşi la audieri după ce au părăsit Spitalul Kamal Adwan, potrivit Sky News.

În imagini apar mai mulţi bărbaţi care stau cu mâinile în sus. În alte imagini sunt bărbaţi fără cămaşă care predau armele.

Potrivit lui Hagari, a fost vorba despre o operaţiune care a implicat şi serviciul de securitate israelian. În timpul misiunii, armata a găsit o clădire folosită de militanţii Hamas „în zona” spitalului.

„O serie de luptători au fost ucişi în timpul diverselor întâlniri”, a precizat Daniel Hagari adăugând că peste 70 de persoane au fost arestate.

UPDATE Consilierul pentru securitate naţională al SUA sosi în Israel pentru discuţii privind creşterea preciziei

Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, se va deplasa joi şi vineri în Israel pentru a discuta despre necesitatea ca armata israeliană să fie mai precisă în loviturile împotriva ţintelor Hamas, a anunţat Casa Albă.

Aproape jumătate din muniţiile aer-sol pe care Israelul le-a folosit în Gaza începând cu 7 octombrie au fost neghidate", potrivit unei noi evaluări a serviciilor de informaţii americane raportate de CNN.

Vizita lui Sullivan în Israel are loc după o întâlnire cu prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman, miercuri, în Arabia Saudită, în timpul căreia au discutat despre eforturile de a crea o pace durabilă între israelieni şi palestinieni, despre răspunsul umanitar din Gaza, precum şi despre o serie de probleme bilaterale, a precizat Casa Albă.

UPDATE Trei palestinieni au fost ucişi într-un raid israelian în oraşul Jenin din Cisiordania

Trei palestinieni au fost ucişi joi într-un raid israelian asupra oraşului Jenin din Cisiordania, a anunţat Ministerul palestinian al Sănătăţii.

Un tânăr a murit din cauza rănilor suferite joi dimineaţă în urma "agresiunii" israeliene. Alţi doi palestinieni au fost ucişi în cursul nopţii.

Armata israeliană a declarat că trupele sale au acţionat "pentru a demasca dispozitive explozive plasate sub drumuri pentru a ataca forţele de securitate".

Înainte de ultima operaţiune, Ministerul palestinian al Sănătăţii a raportat că 275 de palestinieni au fost ucişi în Cisiordania ocupată de la atacul Hamas din 7 octombrie împotriva Israelului.

UPDATE Jumătate din populaţia din Gaza se află în Rafah

Aproape jumătate din populaţia de aproape 1,9 milioane de locuitori din Fâşia Gaza se estimează că locuieşte în prezent în Rafah, în sudul Gaza, a declarat agenţia de ajutorare a ONU în teritoriile palestiniene ocupate.

Rafah a devenit o vastă tabără pentru persoanele strămutate, cu sute de corturi ridicate din lemn şi folii din plastic.

"Am petrecut cinci zile în aer liber. Iar acum ploaia a inundat corturile", a declarat un rezident strămutat, Bilal al-Qassas.

Rafalele de vânt au zguduit structurile fragile, în timp ce oamenii încercau să le întărească cu mai multe folii din plastic.

"Încotro să migrăm? Demnitatea noastră a dispărut. Unde îşi fac femeile nevoile? Nu există băi", a declarat Qassas, în vârstă de 41 de ani.

Times of Israel: Autorităţile au spus familiei lui Tal Haimi, israelian cu cetăţenie română, că acesta a fost ucis

Haimi, în vârstă de 41 de ani, căsătorit cu Ella şi tată a doi gemeni de 9 ani şi a unui copil de şase ani, era membru al celei de-a treia generaţii din Nir Yitzhak şi făcea parte din echipa de răspuns rapid a kibbutzului. Haimi avea şi cetăţenie română.

Mama sa, Esti, a murit de cancer în urmă cu trei luni.

Potrivit ziariştilor din Israel, se crede că trupul său este ţinut de terorişti în Fâşie.

Cele mai amri pierderi din ultima lună. Trupele israeliene surprinse într-o ambuscadă

Lupte intense sunt în desfăşurare atât în nordul, cât şi în sudul Gaza, la o zi după ce Naţiunile Unite au cerut o încetare imediată a focului umanitar. Preşedintele SUA, Joe Biden, a declarat că bombardamentele "nediscriminatorii" ale Israelului asupra civililor au costat sprijinul internaţional.

Israelul a raportat 10 dintre soldaţii săi ucişi în ultimele 24 de ore, inclusiv un colonel care comanda o unitate avansată şi un locotenent-colonel care comanda un regiment. A fost cea mai gravă pierdere într-o zi de pe 31 octombrie când 15 soldaţi au fost ucişi.

Cele mai multe victime au fost în cartierul Shejaia din oraşul Gaza, în nord, unde trupele au căzut într-o ambuscadă în timp ce încercau să sprijine un alt grup de soldaţi care îi atacase pe luptătorii Hamas într-o clădire, a precizat armata.

Hamas a declarat că incidentul a arătat că forţele israeliene nu vor putea niciodată să supună Gaza.

"Cu cât staţi mai mult timp acolo, cu atât mai mare va fi nota de plată a morţilor şi a pierderilor voastre, iar voi veţi ieşi de acolo purtând emblema dezamăgirii şi a pierderilor, cu voia lui Dumnezeu", a precizat organizaţia teroristă.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că armata va continua să lupte în ciuda presiunii internaţionale pentru o încetare a focului.

"Vom continua până la sfârşit, până la victorie, până când Hamas va fi anihilată", a declarat el prin radio soldaţilor din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici