LIVE TEXT  Războiul Israel-Hamas. Schimbul de ostatici va avea loc vineri / Negocierile dintre părţi continuă pe măsură ce ostilităţile scad / Directorul spitalului Al-Shifa, arestat de forţele israeliene / Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Israelului

  • Armata israeliană şi Hamas au negociat un acord de încetare a focului în Fâşia Gaza
  • Hamas a negat în repetate rânduri că ar avea o bază sub cel mai mare spital din Gaza, însă armata israeliană a descoperit-o
  • Reţeaua de tuneluri aflată în subteran comunică cu alte baze ale luptătorilor Hamas
  • Baza de sub spital era dotat cu baie, bucătărie şi o sală de şedinţe cu aer condiţionat
2110 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas. Schimbul de ostatici va avea loc vineri / Negocierile dintre părţi continuă pe măsură ce ostilităţile scad / Directorul spitalului Al-Shifa, arestat de forţele israeliene / Hezbollah a lansat zeci de rachete asupra Israelului

Războiul Israel-Hamas. Schimbul de ostatici va avea loc vineri. Negocierile dintre părţi continuă pe măsură ce ostilităţile scad

UPDATE Hezbollah anunţă lansarea a 48 de rachete împotriva unei baze israeliene

Gruparea şiită libaneză Hezbollah a declarat că a lansat astăzi 48 de rachete asupra unei baze militare din nordul Israelului, într-unul dintre cele mai mari atacuri cu rachete de când au început focurile încrucişate între părţi, în urmă cu mai bine de şase săptămâni. „Mujahedinii Rezistenţei Islamice au atacat joi la ora 10.15 cu 48 de rachete „Katyusha” baza Ein Zeitim, lângă oraşul Safed, sediul Brigăzii 3 Infanterie a Diviziei 91”, a anunţat Mişcarea armată libaneză într-o declaraţie.

Acesta este unul dintre cele mai importante atacuri cu rachete de la izbucnirea violenţelor la graniţă din 8 octombrie, datorită numărului de rachete folosite şi, de asemenea, datorită poziţiei geografice a ţintei, la cel puţin 20 de kilometri de graniţa cu Libanul. Armata israeliană a confirmat că a detectat „mai multe lansări” din Liban, după ce s-a dat alarma în zonele de nord ale ţării şi a adăugat că forţele sale au răspuns cu artilerie împotriva punctelor de origine ale proiectilelor.

UPDATE Alte 190 de persoane au fost evacuate din spitalul Shifa din Gaza

Alte 190 de persoane au fost evacuate din spitalul Shifa din Gaza, a declarat Semiluna Roşie Palestiniană. Bolnavii, răniţii, însoţitorii lor şi membrii personalului medical au fost duşi la Khan Yunis şi Rafah în sudul Fâşiei la bordul a 14 ambulanţe şi două autobuze, a anunţat organizaţia pe reţeaua de socializare. Procesul de evacuare a celor 190 de persoane a durat aproape 20 de ore, deoarece convoiul „a suferit obstacole şi inspecţii prin punctul de control care separă nordul şi sudul Gazei.

UPDATE Hamas: Netanyahu a fost forţat să accepte acordul

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost „forţat să accepte acordul” pentru un armistiţiu cu Hamas, a spus Walid Kilani, purtătorul de cuvânt al mişcării islamice palestiniene din Liban, în această dimineaţă, la Beirut. „În ciuda opoziţiei unora faţă de acordul (de armistiţiu), mai mulţi factori l-au forţat pe Netanyahu să-l accepte”, a spus Kilani. „Hamas rămâne precaut cu privire la intrarea efectivă în vigoare a acordului, având în vedere lipsa de încredere pe care o avem în inamic”, a adăugat Kilani.

UPDATE Peste 13.000 de morţi în Fâşia Gaza de la începutul războiului

Numărul morţilor în Fâşia Gaza de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas este de peste 13.000. Directorul Ministerului Sănătăţii din enclavă a spus acest lucru, explicând pentru Associated Press că a reluat actualizarea datelor despre victimele conflictului după întreruperile serviciilor de comunicaţii din nordul Gazei, unde forţele israeliene luptă împotriva miliţiei palestiniene. Ultima numărătoare a fost pe 11 noiembrie. Noile date au fost obţinute prin adăugarea celor de la spitalele din nordul Gazei pe 11 noiembrie şi a celor de la spitalele din sud. Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, alte 6.000 de persoane sunt date dispărute, dar ar putea fi sub dărâmături.

UPDATE Hezbollah revendică şase atacuri împotriva armatei israeliene

Mişcarea şiită libaneză a revendicat astăzi şase atacuri efectuate în ultimele ore împotriva poziţiilor armatei israeliene de-a lungul liniei de demarcaţie dintre Liban şi Israel şi în adâncurile teritoriale ale Galileii Superioare. Aflăm acest lucru dintr-o serie de comunicate de presă lansate de Partidul lui Dumnezeu prin al Manar TV. Unul dintre cele şase atacuri efectuate în această dimineaţă a fost îndreptat împotriva unei cazărmi a armatei israeliene din apropierea oraşului Safed, la aproximativ 20 km sud de linia frontului cu Hezbollah. Hezbollah a anunţat ieri uciderea în sudul Libanului, într-un raid israelian, a unuia dintre fiii lui Muhammad Raad, deputat şi lider al grupului parlamentar al mişcării islamice libaneze.

UPDATE Directorul spitalului Al-Shifa, arestat de forţele israeliene

Directorul spitalului Al-Shifa din Gaza a fost arestat de armata israeliană. Acest lucru a fost raportat de surse medicale. „Dr. Mohammad Abu Salmiya a fost arestat împreună cu mulţi alţi medici experţi”, a declarat Khalid Abu Samra, şeful secţiei spitalului.

UPDATE Al Jazeera: 4 ore pentru evacuarea spitalului indonezian

Al Jazeera relatează că Israelul l-a notificat pe Munir al-Bursh, directorul general al Ministerului Sănătăţii din Gaza, că are patru ore pentru a evacua spitalul indonezian din Fâşie.

UPDATE IDF: 300 de ţinte Hamas lovite în ultimele 24 de ore

Forţele de Apărare israeliene au lovit aproximativ 300 de ţinte Hamas în Fâşia Gaza în lovituri aeriene efectuate în ultimele 24 de ore. IDF a raportat acest lucru, precizând că au fost bombardate centre de comandă, tuneluri, depozite de muniţie, fabrici de arme şi locuri de lansare de rachete.

UPDATE Curtea Supremă a Israelului respinge contestaţia acordului

O asociaţie antiteroristă din Israel contestă decizia oficialilor de a elibera 150 de palestinieni din închisori. Asociaţia Almagor motivează că punerea în libertate a palestinienilor din închisori poate crea un precedent de securitate periculos.

Curtea a respins contestaţia în mod categoric, pentru că nu prezintă niciun fundament logic pentru care schimbul de ostatici nu s-ar putea realiza.

UPDATE Crucea Roşie va intra cu ajutoare în Gaza

În timpul unei conferinţe de presă, prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că s-a convenit ca lucrătorii Comitetului Internaţional al Crucii Roşii (CICR) să poată vizita ostaticii rămaşi în Gaza.

„Crucea Roşie urmează să îşi facă treaba să le aducă medicamentele de care au nevoie”, a declarat Netanyahu.

UPDATE Casa Albă: Ne vom asigura că Hamas respectă acordul

Administraţia Biden va urmări punerea în aplicare a armistiţiului încheiat între Israel şi Hamas, a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului Naţional de Securitate, John Kirby.

„Nimeni nu face paşi greşiţi în respectarea acestui acord. Pentru că astfel se va reduce timpul de implementare şi execuţie”, a declarat Kirby.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici