Războiul Israel-Hamas, ziua 3. Are loc cea mai mare mobilizare din istoria Israelului - 300.000 de rezervişti sunt chemaţi la datorie / Rachete lansate din Gaza lovesc sudul Israelului: s-a ordonat asediu complet / Sute de israelieni şi-au pierdut viaţa / Conflictul scumpeşte viaţa: preţul petrolului a crescut

  • Israel a înrolat un număr record de 300.000 de rezervişti.
  • Spitalele din Gaza sunt pline de pacienţi după ce Israelul a răspuns atacului Hamas.
  • Peste 250 de cadavre au fost găsite pe locul festivalului de muzică Supernova, una dintre primele ţinte terestre ale atacurilor coordonate de Hamas
  • SUA şi-au sporit sprijinul pentru aliatul său Israel, desfăşurând nave şi avioane în regiune.
14373 afișări
Imaginea articolului Războiul Israel-Hamas, ziua 3. Are loc cea mai mare mobilizare din istoria Israelului - 300.000 de rezervişti sunt chemaţi la datorie / Rachete lansate din Gaza lovesc sudul Israelului: s-a ordonat asediu complet / Sute de israelieni şi-au pierdut viaţa / Conflictul scumpeşte viaţa: preţul petrolului a crescut

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

UPDATE 22:50 Steagul Israelului, proiectat pe faţada Palatului Parlamentului

Steagul Statului Israel este proiectat, luni seara, între orele 20.00 şi 24.00, pe faţada Palatului Parlamentului, în semn de solidaritate cu acestă ţară, au decis membrii conducerilor celor două camere ale Legislativului.

 

UPDATE 22:45 Biden dirijează coordonarea cu Israelul în toate aspectele crizei

Preşedintele american Biden s-a întâlnit cu înalţi oficiali din cabinetul său, inclusiv cu secretarul de stat Antony Blinken, pentru a discuta despre situaţia din Orientul Mijlociu.

Casa Albă a mai spus că Biden va discuta cu aliaţii apropiaţi despre ultimele evoluţii.

"El a ordonat echipei sale să urmărească coordonarea cu Israelul în toate aspectele crizei şi să continue activitatea cu partenerii regionali pentru a avertiza pe oricine ar putea încerca să profite în această situaţie", a precizat Casa Albă într-un comunicat.

UPDATE 22:00 Netanyahu: Atacurile aeriene asupra Gazei sunt doar începutul

Netanyahu afirmă că actualele atacuri asupra Gazei sunt "doar începutul", fără a preciza dacă va urma o invazie terestră.

El a adăugat că Israelul va face totul pentru a elibera prizonierii deţinuţi în Gaza, dar a avertizat că "vor urma zile grele" pentru Israel.

UPDATE 21:00 Numărul palestinienilor ucişi creşte

Numărul palestinienilor ucişi a crescut de la aproape 500 la 687, a anunţat Ministerul Sănătăţii din Gaza.

Numărul persoanelor rănite a crescut, de asemenea, la 3.726, a adăugat ministerul.

"Echipele medicale din spitale au primit 687 de martiri, dintre care 140 de copii, 105 femei şi 3.726 de răniţi cu diverse leziuni, întrucât 10% dintre răniţi sunt copii", a precizat ministerul pe Facebook.

UPDATE 20:00 Guterres: Nimic nu poate justifica actele de teroare

„Nimic nu poate justifica aceste acte de teroare”, a afirmat luni secretarul general al ONU, Antonio Guterres, atunci când a vorbit despre conflictul violent provocat de atacurile Hamas asupra Israelului.

Liderul ONU a făcut un apel privitor la încetarea ostilităţilor şi la eliberarea ostaticilor.

De asemenea, el a spus că este „alarmat" de informaţiile privind moartea a 500 de palestinieni.

UPDATE 19:00 Membru Hezbollah, ucis într-un bombardament israelian

Un membru Hezbollah a fost ucis într-un bombardament israelian în sudul Libanului. Sursele nu au oferit alte detalii.

Bombardamente de artilerie şi focuri de armă au fost auzite luni la graniţa de sud a Libanului cu Israelul. Gruparea Hezbollah a negat că ar fi organizat vreo operaţiune în Israel.

Ulterior, aripa armată a mişcării palestiniene Jihadul Islamic (PIJ) a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra Israelului.

Hezbollah, o grupare puternică din sudul Libanului, este susţinută de Iran, la fel ca Hamas. 

UPDATE 18:00 Liga Arabă se va reuni miercuri pe tema conflictului

Miniştrii de externe ai Ligii Arabe se vor reuni miercuri pentru a discuta despre modalităţile „de a opri agresiunea israeliană" împotriva Fâşiei Gaza, a anunţat grupul prin intermediul unui comunicat.

Sesiunea extraordinară a fost programată ca răspuns la o solicitare palestiniană, se arată în comunicat.

UPDATE 17:20 Uniunea Europeană blochează ajutorul destinat Palestinei

Comisia Europeană a anunţat, luni, că ajutorul către palestinieni a fost blocat. „Toate plăţile sunt suspendate”, a declarat Oliver Várhelyi, comisar al Uniunii Europene (UE), potrivit The Guardian.

UPDATE 16:45 800 de israelieni ucişi de la începutul conflictului, relatează presa locală

800 de israelieni au fost ucişi de la începutul incursiunii armate de sâmbătă a luptătorilor Hamas, potrivit unui post de televiziune israelian.

Postul de televiziune Channel Kan TV transmite cifra, care nu a fost verificată de surse oficiale.

Ultimele rapoarte indicau că aproximativ 700 de israelieni au fost ucişi până acum.

UPDATE 16:00 Armata israeliană anunţă că a trimis trupe în nordul ţării

Armata israeliană a anunţat că a trimis trupe în nordul ţării pentru a contracara „infiltrarea” unor suspecţi pe la graniţa cu Liban, potrivit Sky News.

UPDATE 15:00 Lavrov vrea un stat palestinian 

Crearea „un stat palestinian care, aşa cum se prevede prin deciziile ONU, să trăiască cot la cot cu Israelul” este calea de a rezolva criza din Orientul Mijlociu, dar, prin „politica lor distructivă”, SUA încearcă să nu se întâmple asta. Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a spus acest lucru în timpul întâlnirii cu secretarul general al Ligii Arabe, Ahmed Aboul Gheit, la Moscova, transmit agenţiile ruse.

UPDATE 15:00 Ameninţări de la Teheran: în cazul unor mişcări nebuneşti, răspunsul nostru va fi distructiv

În cazul unor „mişcări nebuneşti”, răspunsul Iranului va fi „distructiv”. Acest lucru a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Teheran, Nasser Kanani, referindu-se la posibilitatea ca Republica Islamică să fie supusă represaliilor Israelului pentru atacul de amploare lansat de Hamas. „În Palestina au loc evoluţii importante”, a început Kanani, în cadrul unei conferinţe de presă, subliniind că operaţiunea „Furtuna Al Aqsa” este „răspunsul la profanarea repetată a moscheii Al Aqsa de către regimul sionist şi crimele zilnice împotriva poporului palestinian”.

UPDATE 14:50 Aeroportul din Hamburg a fost închis din cauza ameninţării cu atacul asupra unui avion care venea din Teheran - Iran

„Din cauza ameninţării unui atac asupra unui avion care vine din capitala iraniană, Teheran, operaţiunile de zbor pe aeroportul din Hamburg au fost complet suspendate”, scrie agenţia germană DPA, citând o purtătoare de cuvânt a aeroportului şi precizând că de la ora 12:40, ora locală (un ceas mai târziu în România), „nu au fost nici decolări, nici aterizări”.

UPDATE 14:40 Televiziunea saudită: 12 rachete trase asupra Israelului din Liban

12 rachete au fost trase din sudul Libanului spre Israel. Televiziunea panarab-saudită Al Arabiya raportează acest lucru în regim de breaking news, citând corespondentul său din sudul Libanului.

UPDATE 14:40 Presa: Egiptul contactează Israelul şi Hamas pentru a „opri escaladarea”

Egiptul a contactat Israelul şi Hamas în încercarea de a „preveni escaladarea ulterioară” a luptei dintre ele şi de a asigura protecţia israelienilor luaţi ostatici de militanţii palestinieni, au spus astăzi două surse egiptene de securitate, citate de Sky News.

UPDATE 14:30 Alarmă la graniţa de nord a Israelului cu Libanul

Sirenele de avertizare de rachete sună la graniţa de nord a Israelului cu Libanul.  

UPDATE 14:30 UE: Hamas nu a fost niciodată finanţat

„UE nu finanţează în niciun fel Hamas sau activităţile sale”, a declarat Eric Mamer, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, răspunzând la o întrebare din briefingul de presă zilnic. „UE a sprijinit proiectul de construire a statului palestinian în funcţie de priorităţile identificate împreună cu statele membre”, a adăugat purtătorul de cuvânt, Ana Pisonero.

„Comisia evaluează în prezent modul în care evenimentele tragice recente vor avea un impact asupra asistenţei pentru dezvoltare actuale şi viitoare”, a subliniat purtătorul de cuvânt. „Este foarte clar că UE nu finanţează direct sau indirect Hamas sau orice altă organizaţie sau activitate teroristă”, a conchis purtătorul de cuvânt.

UPDATE 14:20 Kremlin: risc ca alte forţe să intre în război

„Există un mare risc ca forţe terţe să fie implicate” în conflictul din Orientul Mijlociu. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus acest lucru, comentând despre mişcările unităţilor flotei americane către estul Mediteranei. „Este foarte important să găsim o modalitate de a trece la un fel de proces de negociere cât mai curând posibil”, a adăugat Peskov, citat de Tass.

UPDATE 14:10 Merkel: Atacurile Hamas asupra Israelului sunt inumane şi barbare

„Condamn ferm atacurile teroriste ale Hamas împotriva statului Israel. Sunt inumani şi barbari”, a declarat fostul cancelar german, Angela Merkel, comentând atacurile Hamas împotriva Israelului. „Gândurile şi solidaritatea mea se îndreaptă către poporul Israel şi către guvernul prim-ministrului Benjamin Netanyahu, care apără securitatea statului Israel”, a spus din nou Merkel într-o declaraţie, subliniind „sprijinul deplin” pentru declaraţiile cancelarului german Olaf Scholz şi preşedinţii SPD, CDU-CSU, Verzilor şi FDP, care şi-au exprimat cu toţii solidaritatea cu Israel, după atacurile Hamas din 8 octombrie.

UPDATE 14:00 Autorităţile din Gaza: zeci de morţi şi răniţi în raidul Israelului în tabăra de refugiaţi

Există zeci de palestinieni morţi şi răniţi din cauza unui raid aerian israelian care a vizat tabăra de refugiaţi Jabalia din Fâşia Gaza. Acest lucru a fost raportat de Ministerul Sănătăţii din Gaza. Tabăra Jabalia, situată în nordul enclavei, este cea mai mare dintre toate taberele de refugiaţi palestinieni.

UPDATE 13:40 UE: reuniune extraordinară a miniştrilor de externe mâine

„Voi convoca o reuniune de urgenţă a miniştrilor de externe ai UE pentru mâine pentru a aborda situaţia din Israel şi regiune”. Acest lucru a fost anunţat de Înaltul Reprezentant al UE pentru politică externă, Josep Borrell.

UPDATE 13:30 Asediu complet în Gaza: regiunea a rămas fără mâncare, electricitate, benzină

Ministrul israelian al Apărării, Yoav Gallant, a ordonat „asediul complet” al Fâşiei Gaza. „Am ordonat un asediu complet: nu va mai fi electricitate, mâncare sau benzină. Totul este închis”, a adăugat Gallant după o consultare de securitate la Comandamentul de Sud din Beersheba. „Ne luptăm cu animalele umane şi ne vom comporta în consecinţă”, a spus el, citat de presă.

UPDATE 13:00 Apărarea antiaeriană Hamas: sistemul „Mubar 1”, prezentat pentru prima dată

Brigăzile Ezzedin al-Qassam arată pentru prima dată sistemul de apărare aeriană „Mubar 1”. Lansatoarele de rachete încărcate manual sunt ghidate de la distanţă. După cum a afirmat aripa armată a Hamas, Mubai 1 a fost fabricată local.

UPDATE 13:00 Armata israeliană: Liderul Hamas este un om mort

„Yahya Sinwar este comandantul operaţiunii şi este un om mort”. Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene Daniel Hagari a spus acest lucru, referindu-se la liderul Hamas din Gaza. Apoi a adăugat: „Conducerea militară şi politică a Hamas, toate structurile sale sunt atacabile şi condamnate”

UPDATE 12:30 Pregătiri de luptă marca Hamas

UPDATE 12:30 I-au lăsat fără bancă

UPDATE 12:20 Poliţia israeliană eliberează un grup de ostatici 

Poliţia israeliană a lansat un videoclip care documentează eliberarea unora dintre ostaticii ţinuţi de luptătorii palestinieni Hamas, după un incendiu în sudul Israelului. În videoclip, oamenii, inclusiv copiii, pot fi văzuţi purtând doar lenjerie intimă. Luptătorii palestinieni au luat ostatici în Gaza mai multe persoane, inclusiv soldaţi, civili, copii şi bătrâni. Israelul nu a publicat o cifră oficială, dar conform presei locale, au fost cel puţin 700 de morţi, în timp ce Autoritatea Palestiniană a raportat cel puţin 413 decese, inclusiv 78 de copii şi 41 de femei.

UPDATE 11:30 Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European a fost convocată pentru mâine

Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) se va reuni marţi pentru a discuta despre „evoluţiile situaţiei din Israel şi Palestina” după escaladarea care a început sâmbătă dimineaţă. Acest lucru a fost anunţat de surse parlamentare de la Bruxelles.

UPDATE 11:00 Ben Gvir anunţă un „ordin de urgenţă” pentru multiplicarea licenţelor pentru arme

Ministrul israelian al Securităţii Naţionale, Itamar Ben Gvir, a anunţat activarea unui „ordin de urgenţă” pentru multiplicarea licenţelor de arme în ţară. „Am instruit – a anunţat într-o postare – Diviziei de Licenţiere Arme de Foc să demareze o operaţiune de urgenţă, pentru a permite cât mai multor cetăţeni să se înarmeze. Programul va intra în vigoare în 24 de ore”.

11:00 - Cea mai mare mobilizare din istoria Israelului 

Reuters: 300.000 de rezervişti chemaţi de Israel în cea mai mare recrutare din istorie, potrivit unor rapoarte.

Televiziunea israeliană anunţă că aproximativ 300.000 de rezervişti au fost chemaţi la arme, în ceea ce ar reprezenta cea mai mare mobilizare din istoria ţării.
Canalele de televiziune au citat armata israeliană ca fiind cea care a furnizat cifrele, care nu sunt verificate. 

UPDATE 10:50 Teheran: suntem alături de Hamas, dar nu suntem în spatele atacului

„Susţinem cu mândrie şi neclintite Palestina, totuşi nu suntem implicaţi în răspunsul palestinian (atacul asupra Israelului, n.red.), care a fost condus doar de palestinieni”: Misiunea Iranului la Naţiunile Unite a declarat acest lucru într-o declaraţie, referindu-se la Atacurile Hamas împotriva statului evreu. „Acţiunea Rezistenţei Palestiniene a fost o apărare pe deplin legitimă împotriva crimelor şi uzurpărilor regimului sionist ilegitim”, se poate citi, din nou, în declaraţia misiunii de la Teheran.

UPDATE 10:40 China condamnă violenţa împotriva civililor din Israel şi Palestina

China „se opune şi condamnă” acţiunile care au afectat civilii în violenţele izbucnite în Israel şi teritoriile palestiniene. Beijingul este „profund îngrijorat de escaladarea recentă a conflictului dintre Palestina şi Israel”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Mao Ning, în timpul briefing-ului zilnic, adăugând că China este „profund rău pentru daunele cauzate civililor de conflict şi se opune şi condamnă acţiuni care afectează civilii”.

UPDATE 10:30 ONU: peste 123.000 de strămuţi în Fâşia Gaza

Peste 123.000 de persoane au fost strămutate în Fâşia Gaza, informează Biroul Naţiunilor Unite pentru Afaceri Umanitare.

UPDATE 10:00 Preţul gazului sare iniţial peste 40 de euro

Preţul gazului sare peste 40 de euro la începutul negocierilor, cu temeri de o escaladare a războiului din Israel. În Amsterdam, preţurile au crescut cu 8,3%, până la 41,40 euro pe megawat oră.

UPDATE Mesaje pentru populaţie

Operaţiunea Israelului împotriva teroriştilor care s-au infiltrat în ţară începând din noaptea dintre vineri şi sâmbătă durează „mai mult decât se aştepta”, este mesajul care reiese din cuvintele purtătorului de cuvânt al armatei israeliene. Iar consecinţele practice pentru cetăţenii din sudul Israelului cu Gaza sunt imediate: locuitorii din Sderot, un oraş aproape de Fâşie, au primit din nou ordin să se baricadeze în case şi să nu deschidă uşa nimănui.

UPDATE 09:30 Ministerul Sănătăţii din Gaza: 436 morţi şi 2.270 răniţi

Decesele în Gaza în urma atacurilor israeliene au ajuns la 436, cu 2.270 răniţi. Acesta este cea mai recentă actualizare anunţată de Ministerul Sănătăţii din Fâşie.

UPDATE 09:20 Bank of Israel lansează un program de sprijin 

Banca Israelului a anunţat că va vinde până la 30 de miliarde de dolari ca parte a unui program de sprijinire a pieţelor, după atacul militanţilor Hamas. Banca centrală, relatează Bloomberg, va opera pe piaţă pentru a reduce volatilitatea cursului de schimb al shekelului şi pentru a oferi lichiditatea necesară. Moneda israeliană a scăzut cu 1,8%,la 3,9146 per dolar, cel mai slab din ultimii şapte ani.

UPDATE 09:10 Ministrul Securităţii Ben Givr cere zdrobirea grupării Hamas

Ministrul Securităţii Naţionale, Itamar Ben-Gvir, a spus că partidul său va saluta un guvern de urgenţă larg: „Atâta timp cât baza pentru intrarea în guvern este un acord conform căruia obiectivul guvernului este definit ca victoria absolută şi zdrobirea armatei şi guvernului Hamas”.

UPDATE 09:00 În Gaza sunt peste 100 de prizonieri, mulţi străini

În timp ce armata israeliană este încă ocupată să cureţe sudul ţării de teroriştii Hamas, imaginile devastatoare care reies de pe telefoanele şi televiziunile de stat amintesc că războiul care a lovit inima Israelului abia începe. „De 48 de ore, sute de familii trăiesc un coşmar nesfârşit, o situaţie care doar cu puţin timp în urmă ar fi părut un scenariu de neimaginat”, spune Asaf Pozniak, reprezentantul asociaţiei familiilor. Armata a înfiinţat un centru pentru coordonarea persoanelor dispărute şi răpite, în timp ce poliţia a invitat familiile să aducă o mostră de ADN a celor dragi pentru a ajuta la identificare.

UPDATE 09:00 Armată: 80 de terorişti găsiţi în Israel în timpul nopţii

În această dimineaţă, Forţele de Apărare Israelului au anunţat că aproximativ 80 de terorişti au fost găsiţi în ţară peste noapte, în timp ce luptele au continuat în şase locaţii de-a lungul graniţei cu Gaza. Cel puţin 800 de ţinte Hamas din Gaza au fost lovite de armată. Presa israeliană a relatat acest lucru

UPDATE 08:50 Iranul neagă implicarea în ofensiva Hamas

Iranul a negat orice implicare în atacurile fără precedent lansate de Hamas în Israel. „Suntem ferm în sprijinul necondiţionat pentru Palestina, cu toate acestea, nu suntem implicaţi în răspunsul Palestinei, deoarece aceasta este luată exclusiv de Palestina însăşi”, a declarat delegaţia Iranului la Naţiunile Unite – după cum a raportat Al Jazeera – într-o declaraţie. 

UPDATE 08:40 Companiile aeriene asiatice anulează zborurile către Tel Aviv

Mai multe companii aeriene asiatice şi-au anulat zborurile către Israel din motive de siguranţă. Hainan Airlines, singura companie aeriană chineză care a zburat între China şi Israel, a suspendat zborurile între Shanghai şi Tel Aviv, în timp ce Cathay Pacific a suspendat şi zborurile între Hong Kong şi Tel Aviv. Korea Air şi-a anulat zborul dintre oraşul-port Incheon şi Tel Aviv, precizând că zborurile viitoare nu vor fi toate asigurate.

UPDATE 08:30 Forţele israeliene: lupte în şase oraşe de la graniţa cu Gaza

Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare Israelului, contraamiralul Daniel Hagari a declarat reporterilor că există încă şase zone de stingere a incendiilor în sudul Israelului, lângă graniţa cu Fâşia Gaza. „The Times Of Israel” o relatează. Luptele au loc în special în Be'eri, Kfar Aza, Nirim şi Alumim, spune el. Hagari spune că aproximativ 70 de terorişti s-au infiltrat în Be'eri peste noapte. Cei mai mulţi dintre ei au fost ucişi în luptă cu trupele IDF, dar alţii încă se ascund în casele din kibbutz. În Kfar Aza, şapte terorişti au fost identificaţi în vecinătatea oraşului şi a fost identificată şi deschiderea unui tunel în apropierea kibbutzului, spune Hagari. Şase terorişti au fost identificaţi în apropierea Kibbutzului Nirim şi patru în Alumim, a adăugat Hagari şi a estimat că până acum 425 de terorişti palestinieni au fost ucişi de armata israeliană în Fâşia Gaza şi alte sute pe teritoriul israelian. Hagari a spus că IDF recrutează sute de mii de rezervişti. Armata israeliană susţine, de asemenea, că a lovit 1.148 de ţinte în atacuri din Fâşia Gaza.

UPDATE 08:20 Schumer, „foarte dezamăgit” de declaraţia Chinei despre Israel

Liderul majorităţii democrate din Senatul SUA, Chuck Schumer, i-a spus astăzi şefului diplomaţiei chineze, Wang Yi, că este „foarte dezamăgit” de declaraţia Beijingului publicată duminică cu privire la escaladarea foarte gravă a violenţei dintre Israel şi Palestina. „Am fost foarte dezamăgit, să fiu sincer, de declaraţia Ministerului de Externe că nu a arătat nicio simpatie sau sprijin pentru Israel în aceste vremuri dificile”, a spus senatorul democrat.

UPDATE 08:10 Atacuri aeriene israeliene asupra Gaza: Posturile de comandă şi sediul Hamas lovite

Armata israeliană afirmă că avioanele continuă să bombardeze Fâşia Gaza chiar acum pentru a „devasta capacităţile grupării teroriste Hamas”. Presa israeliană a relatat acest lucru. Printre ţintele lovite în ultimele ore s-au numărat mai multe posturi de comandă; o clădire care găzduieşte agenţi Hamas; un centru de comandă folosit de un oficial înalt al forţelor navale Hamas; un „activ operaţional folosit de Hamas” situat în interiorul unei moschei din Jabaliya; şi un bun folosit de gruparea teroristă pentru informaţii.

UPDATE 08:00 Numărul morţilor creşte

UPDATE 07:00 Preţul petrolului creşte la New York, după atacul asupra Israelului, cu 3%

Petrolul avansează decisiv la New York, unde preţurile cresc cu 3% peste 85 de dolari barilul, după atacul Hamas asupra Israelului.

UPDATE 03:00 Peste 123.000 de palestinieni au fost strămutaţi din Gaza

Peste 123.000 de palestinieni au fost strămutaţi din Gaza. Aproximativ 74.000 au găsit adăpost în şcoli, potrivit ONU.

Israelul a răspuns atacului surpriză al Hamas cu o serie de lovituri aeriene în Gaza. Fâşia Gaza găzduieşte aproximativ 2.3 milioane de oameni şi are una dintre cele mai mari densităţi de populaţie din lume.

Oficialii palestinieni din domeniul sănătăţii spun că peste 400 de persoane au fost ucise, iar peste 2.000 au fost rănite.

UPDATE 02:00 Hamas: Ajutorul SUA pentru Israel este o agresiune

Gruparea militantă Hamas afirmă că ajutorul militar al SUA pentru Israel echivalează cu agresiune împotriva palestinienilor.

„Anunţul SUA că va furniza un portavion pentru a sprijini ocupaţia Israelului este o participare reală la agresiunea împotriva poporului nostru. Luptătorii de rezistenţă din Cisiordania şi naţiunile arabe şi islamice să se alăture bătăliei”, au precizat membrii grupării într-un comunicat.

UPDATE 01:00 China solicită găsirea unei soluţii echitabile pentru cele două state beligerante

Ambasadorul Chinei la ONU, Zhang Jun, a condamnat toate atacurile împotriva civililor.

„Ceea ce este important acum, este să prevină o nouă escaladare a situaţiei şi să revenim la găsirea unei soluţii viabile între cele două state”, a declarat Jun.

Ministerul de Externe al Chinei a declarat că reapariţia conflictului arată că „oprirea prelungită” a procesului de pace nu poate continua.

UPDATE 00:50 Bilanţ. Peste 700 de israelieni au fost ucişi

Armata israeliană a raportat că peste 700 de israelieni au fost ucişi de sâmbătă dimineaţa până în prezent şi 2.150 au fost răniţi.

Potrivit raportului, 3.284 de rachete au fost lansate din Fâşia Gaza, iar Israelul a lovit 653 de ţinte Hamas.

În Gaza, 413 persoane au fost ucise şi 2.300 au fost rănite în atacuri aeriene lansate drept represalii de Israel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici