Războiul din Ucraina, ziua 537. Zelenski a vizitat trupele de pe front / Rusia a pătruns din nou în spaţiul NATO / Ruşii atacă regiunea Odesa / Explozii şi în Herson / Mina rusească explodată la Costineşti, subiect în presa mondială

  • Volodimir Zelenski s-a deplasat în regiunea Doneţk, într-o zonă rămasă sub control ucrainean
  • SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor de securitate
  • Şapte morţi şi 15 răniţi după ce ruşii au bombardat Herson
  • Partizanii ucraineani au incendiat o bază rusă din Mariupol
12239 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 537. Zelenski a vizitat trupele de pe front / Rusia a pătruns din nou în spaţiul NATO / Ruşii atacă regiunea Odesa / Explozii şi în Herson / Mina rusească explodată la Costineşti, subiect în presa mondială

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE 22:30 Ministrul chinez al Apărării va vorbi la un eveniment rusesc care se doreşte a combate "dominaţia lumii occidentale"

Ministrul chinez al apărării va vorbi la Conferinţa de la Moscova privind securitatea internaţională, a declarat un purtător de cuvânt al apărării.

Generalul Li Shangfu va vizita, de asemenea, Belarus pentru a se întâlni cu lideri de stat şi militari, într-o călătorie care a început astăzi şi se va încheia sâmbătă.

În timpul şederii sale în Rusia, se aşteaptă ca generalul Li să se întâlnească cu şefii departamentelor de apărare, a precizat purtătorul de cuvânt.

UPDATE 21:15 Rusia încearcă să aprofundeze legăturile de apărare cu aliaţii

Rusia pare să caute să aprofundeze cooperarea în domeniul apărării cu alte ţări, potrivit unor rapoarte.

Vladimir Putin a declarat în cadrul unui forum militar internaţional că ţara este "deschisă" la cooperarea cu "toţi cei care caută să îşi protejeze interesele naţionale şi calea independentă de dezvoltare", a relatat agenţia de presă de stat Tass.

Preşedintele a declarat că Rusia va "lucra în mod activ" la legăturile existente şi va crea relaţii.

UPDATE 20:00 Zelenski a vizitat trupele de pe front

Volodimir Zelenski s-a deplasat în regiunea Doneţk, într-o zonă rămasă sub control ucrainean. Preşedintele Ucrainei s-a întâlnit cu militari din cadrul Brigăzii Soledar, potrivit Preşedinţiei de la Kiev.

UPDATE 19:00 Marea Britanie a interceptat două avioane militare ruse

Forţele Aeriene britanice au interceptat, luni, două avioane militare ruse depistate în apropierea spaţiului aerian al NATO, anunţă Guvernul de la Londra, după un incident asemănător raportat de Olanda, pe fondul tensiunilor intense dintre Rusia şi NATO.

UPDATE 18:00 SUA vor trimite Ucrainei un nou ajutor de securitate

SUA vor trimite încă 200 de milioane de dolari în asistenţă de securitate Ucrainei.

Ajutorul include muniţii de apărare antiaeriană, proiectile de artilerie, capacităţi antiblindate şi echipamente de deminare, a declarat secretarul de stat american Antony Blinken.

SUA au trimis Ucrainei peste 75 de miliarde de dolari sub formă de ajutor umanitar, militar şi financiar, potrivit Institutului Kiel pentru Economie Mondială.

UPDATE 17:00 Serviciile de securitate ucrainene au efectuat aproape 1.000 de operaţiuni de la începutul anului

Serviciile de securitate ucrainene au desfăşurat aproape 1.000 de operaţiuni antiteroriste de la începutul anului, se arată în comunicat.

Ca urmare a operaţiunilor, peste un milion de persoane au fost verificate într-o anumită calitate şi au fost iniţiate 578 de cazuri de proceduri penale.

Acesta a fost un instrument aflat în prim-planul campaniei lui Volodimir Zelenski de a elimina cu forţa corupţia din Ucraina, un lucru care a afectat ţara mulţi ani de zile.

UPDATE 16:00 Peste 100 de persoane au fost evacuate din Herson

În total, 111 persoane au fost evacuate din regiunea contestată Herson, a anunţat administraţia militară locală ucraineană.

Luptele, bombardamentele şi atacurile cu rachete s-au intensificat în ultimele săptămâni, iar satele din apropierea liniilor de front sunt deosebit de expuse riscului.

"111 persoane au fost evacuate din teritoriile recuperate din regiunea Herson, inclusiv 17 copii", se arată într-un comunicat.

"96 de persoane au fost evacuate cu transportul rutier, iar 15 persoane cu trenul".

UPDATE 15:00 Explozie în oraşul rus Belgorod, doborând două drone

O explozie puternică s-a auzit în oraşul rus Belgorod: relatează Rbc-Ucraina, citând presa locală. Guvernatorul regiunii, Viaceslav Gladkov, a declarat că sistemele de apărare antiaeriană din districtul Belgorod au fost activate. Rapoartele din presă vorbesc despre două drone doborâte în satul din apropiere Puşkarnoie.

UPDATE 14:30 Bombardier rusesc deasupra Mării Nordului, F-16 olandeze în zbor

Avioanele F-16 olandeze au intrat în acţiune în această dimineaţă, după ce un bombardier rus a fost zărit deasupra Danemarcei, în Marea Nordului. Acest lucru a fost raportat de agenţia olandeză Anp. Avionul rus zbura în direcţia zonei pe care Ţările de Jos ar trebui să o monitorizeze conform acordurilor NATO. Forţele aeriene daneze, precizează agenţia, au interceptat avionul înainte ca acest lucru să se întâmple. La Baza Aeriană Volkel, două avioane F-16 înarmate sunt întotdeauna în aşteptare în cazul în care un avion zboară accidental în spaţiul aerian al Beneluxului. Agenţia olandeză aminteşte că avioanele ruseşti încalcă spaţiul aerian al unei ţări europene cu o anumită regularitate fie doar se apropie de acesta.

UPDATE 14:00 Purtătorul de cuvânt al Marinei române: mină rusească aproape de Costineşti

O mină a explodat în apropierea staţiunii Costineşti din România, la Marea Neagră. Purtătorul de cuvânt al marinei române, Corneliu Pavel, a descris bomba ca fiind o mină maritimă rusească. Nimeni nu a fost rănit. Scafandrii marinei ajung la locul exploziei. De la începutul războiului din Ucraina, Marina Română a dezamorsat cinci mine ruseşti în Marea Neagră, scrie presa internaţională.

UPDATE 13:50 Rachete S-300 pe case din Zaporojie, doi morţi

Un atac rusesc în timpul nopţii în regiunea Zaporojie a lovit clădiri rezidenţiale, provocând morţi şi răniţi. „Trei persoane au fost salvate, din păcate două au murit”, a declarat Ministerul de Interne de la Kiev, citat de agenţiile ucrainene. Potrivit parchetului regional, raidul, care a avut loc la ora locală 2:20, a fost efectuat cu rachete S-300 şi a vizat satul Stepne, din apropierea oraşului din sudul Ucrainei.

UPDATE 13:30 Beijing: „dialog strategic continuu” între Xi şi Putin

Există un dialog strategic în curs între preşedintele chinez Xi Jinping şi preşedintele rus Vladimir Putin. Acest lucru a fost subliniat de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Wang Wenbin, răspunzând la o întrebare despre vizita planificată a lui Putin în China, în octombrie. „Liderii Chinei şi Rusiei menţin un dialog strategic continuu în diferite formate; avem o agendă încărcată în toate sectoarele”, a spus Wang, potrivit căreia Beijingul şi Moscova lucrează pentru promovarea cooperării bilaterale şi sub conducerea lui Xi şi Putin, „China şi Rusia vor continua să dezvolte un parteneriat strategic global într-o nouă eră”. .

UPDATE 13:00 Consilierul prezidenţial Podoliak cere rachete cu rază lungă de acţiune

Ucraina are nevoie de rachete cu rază lungă de acţiune Taurus (Germania) şi ATACMS (SUA), spune consilierul prezidenţial ucrainean Mikhailo Podoliak, enumerând într-o postare pe Twitter motivele furnizării fără întârziere a unor astfel de arme. 

UPDATE 12:00 Kiev: Moscova ameninţă libertatea navigaţiei cu focuri de armă pe navă

Guvernul de la Kiev a condamnat focurile de avertisment ruse trase ieri asupra unei nave de marfă cu destinaţia portului ucrainean Izmail, în Marea Neagră. „Aceste acţiuni ilustrează politica deliberată a Rusiei de ameninţare a libertăţii de navigaţie şi a siguranţei navelor comerciale în Marea Neagră”, a declarat Ministerul de Externe ucrainean într-un comunicat.

UPDATE 11:00 Explozii în Berdiansk-ul ocupat de ruşi

Explozii au fost auzite în această dimineaţă în Berdiansk, un oraş-port ucrainean ocupat de ruşi din regiunea Zaporojie, relatează RBC-Ucraina, citând canalele locale de Telegram. În portul oraşului a sunat o sirenă, adaugă presa. Anterior, apărarea aeriană rusă a fost activată în zona aeroportului, în direcţia Novovasilivka.

UPDATE 10:50 Ministrul german de Finanţe vizitează Kievul

Vizită la Kiev pentru ministrul german de finanţe. Christian Lindner a sosit cu trenul în capitala Ucrainei în această dimineaţă pentru prima sa misiune la Kiev de la începutul invaziei ruse a Ucrainei, de pe 24 februarie anul trecut. De atunci, cancelarul german Olaf Scholz şi alţi miniştri ai guvernului de la Berlin au fost deja la Kiev. La sosirea, Lindner a vorbit despre un moment special şi emoţionant. În Ucraina, a spus el, „este în joc viitorul ordinii europene de pace şi libertate” şi „Ucraina nu trebuie să piardă acest război”. Ministrul a dat asigurări că Germania va continua să sprijine Kievul.

UPDATE 10:40 Kiev: 3 kilometri pătraţi liberi de teritoriu în Bahmut

Săptămâna trecută, forţele de la Kiev au recucerit trei kilometri pătraţi de teritoriu în sectorul Bahmut din estul Ucrainei: ministrul adjunct al Aapărării al Ucrainei, Hanna Maliar, a anunţat acest lucru într-un briefing, potrivit Ukrainska Pravda. „În sectorul Bahmut, trei kilometri pătraţi au fost eliberaţi săptămâna trecută. În total, 40 de kilometri pătraţi au fost deja eliberaţi pe flancul sudic al sectorului Bahmut”, a spus oraşul capturat de Rusia în mai, a spus Maliar.

UPDATE 10:30 Trafic oprit pe podul din Crimeea

Traficul pe podul din Crimeea a fost oprit în această dimineaţă, relatează Rbc-Ucraina. Unele canale locale de Telegram, adaugă presa, raportează o alarmă aeriană în zona structurii din peninsula anexată Rusiei.

UPDATE 10:00 Ministrul chinez al Apărării vizitează Rusia şi Belarus

Ministrul chinez al Apărării, Li Shanfu, va vizita Rusia şi Belarus, între 14 (astăzi) şi 19 august. Acest lucru a fost anunţat de Ministerul Apărării de la Beijing, citat de agenţia de presă rusă Ria Novosti, „la invitaţia ministrului rus al Apărării, Serghei Şoigu, şi a ministrului Apărării din Belarus, Viktor Khrenin”. Li va participa la a 11-a Conferinţă de la Moscova privind securitatea internaţională. După cum a anunţat Moscova, la deschidere este aşteptat un discurs al ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

UPDATE 09:00 Trei răniţi într-un raid rusesc la Odesa

Bilanţul din raidurile efectuate de ruşi cu drone şi rachete împotriva Odessei este de trei răniţi. Acest lucru a fost anunţat de guvernatorul regiunii, Oleh Kiper, potrivit căruia fragmentele de rachete căzute asupra oraşului au provocat o serie de incendii. Forţele armate ale Ucrainei au susţinut că au doborât toate cele 15 drone ruseşti trase spre Odesa şi opt rachete Kalibr. Învecinatul Mikolaiv a fost, de asemenea, afectat.

UPDATE: 09:10 Explozii auzite în Herson dimineaţa

Explozii s-au auzit în această dimineaţă la Herson: postul de stat ucrainean Suspilne transmite acest lucru, citându-şi corespondenţii. Exploziile urmează atacurilor ruseşti de ieri în regiune, care au ucis şapte persoane, inclusiv o familie întreagă: un cuplu şi cei doi fii ai lor de 12 ani şi o fetiţă de 23 de zile.

UPDATE 08:00 Kiev a respins atacuri la Odesa

Forţele de Apărare ucrainene au respins trei atacuri ruseşti la Odesa, peste noapte, doborând 15 drone şi rachete de calibru 8. Forţele de apărare din sud au raportat ​​evenimentul pe Telegram. Fragmente de rachete doborâte – precizează ei – au avariat un supermarket şi o pensiune, iar trei persoane au fost rănite. „Toate atacurile au fost respinse de forţele de apărare aeriană”. Pompierii au muncit din greu pentru a stinge incendiile izbucnite în cele două imobile afectate. În plus, numeroase ferestre au fost spulberate de unda de şoc. Unele maşini parcate în apropiere au fost şi ele avariate.

UPDATE 07:00 Explozii auzite la Odesa, alertă aeriană în regiune

Peste noapte s-au auzit explozii la Odesa, potrivit publicaţiei ucrainene Obşestvennoie. Nu au fost furnizate alte detalii. Klimenko Time a raportat mai devreme despre exploziile din Odesa. A fost anunţată şi o alertă aeriană în regiune. Alerta aeriană fusese anulată în alte opt regiuni, după aproximativ 40 de minute.

UPDATE 05:00 ISW: Bloggerii pro-război văd câştigurile ucrainene ca o dovadă a scăderii moralului Rusiei

Bloggerii ruşi pro-război se plâng de moralul slab al Rusiei şi de ultimele eşecuri după ce trupele ucrainene au făcut progrese în Urozhaine, regiunea Doneţk, a scris Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în raportul său din 14 august.

UPDATE 04:00 Trupele ruse lansează drone şi rachete la Odesa

Rusia a lansat drone şi rachete Shahed la Odesa în noaptea de 14 august, au anunţat Forţele Aeriene Ucrainene. Trei persoane au fost rănite.

UPDATE 03:00 Rusia a minţit despre inspecţia navelor în Marea Neagră

InformNapalm, o entitate ucraineană de informaţii cu sursă deschisă, a raportat pe 14 august că autorităţile ruse au minţit despre o navă rusă care a tras focuri de avertizare în Marea Neagră.

UPDATE 02:00 Shmyhal: Ucraina repară cele mai multe instalaţii energetice afectate de atacurile ruseşti

Începând cu 14 august, Ucraina a readus la starea de dinainte de război 80% din principalele reţele electrice şi din staţiile de înaltă tensiune deteriorate de atacurile ruseşti, a informat premierul Denys Shmyhal.

UPDATE 01:00 Armata ucraineană încearcă să spargă liniile ruseşti în regiunea Doneţk

Trupele ucrainene încearcă să străpungă liniile ruseşti în partea de vest a Regiunii Doneţk şi să câştige un punct de sprijin la est de satul Staromayorske, a informat Vladimir Rogov, un mandatar instalat de Rusia în Regiunea Zaporizhzhia.

UPDATE 00:00 Statul Major: Ruşii nu reuşesc să recâştige poziţiile pierdute

Armata rusă a încercat fără succes să recâştige poziţiile pierdute în direcţiile Bakhmut, Shakhtarske şi Zaporizhzhia în timpul zilei, a informat Statul Major al Forţelor Armate al Ucrainei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici