Războiul din Ucraina, ziua 576. Sediul flotei ruse de la Marea Neagră, atacat cu rachete. Rusia lansează un atac în masă cu rachete asupra infrastructurii energetice. Ucraina bombardează o bază aeriană din Crimeea

  • Cartierul general al Flotei ruse de la Marea Neagră, lovit de o rachetă ucraineană
  • Kievul primeşte ajutor militar din Germania, Suedia şi finanţare din SUA
  • Ucraina a doborât 38 din 44 de rachete de croazieră ruseşti peste noapte
  • Forţele ucrainene au organizat atacuri coordonate asupra mai multor sate din estul regiunii Doneţk şi bombardează puternic oraşul Bakhmut
2794 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 576. Sediul flotei ruse de la Marea Neagră, atacat cu rachete. Rusia lansează un atac în masă cu rachete asupra infrastructurii energetice. Ucraina bombardează o bază aeriană din Crimeea

UPDATE Comisia Europeană va recomanda negocieri de aderare a Ucrainei

Comisia Europeană plănuieşte să recomande începerea discuţiilor de aderare la UE cu Ucraina în octombrie, a relatat Bloomberg pe 22 septembrie, citând surse anonime familiare cu acest subiect.

Cu toate acestea, organul executiv al UE ar putea insista asupra progreselor înregistrate în privinţa unor reforme specifice, şi anume măsuri anticorupţie, au precizat sursele.

Propunerea mai trebuie să fie aprobată de liderii UE, care vor discuta cel mai probabil recomandările Comisiei în timpul unui summit din decembrie, potrivit Bloomberg.

Ucraina a depus oficial cererea de aderare la UE la sfârşitul lunii februarie 2022 şi a primit statutul de candidat în iunie anul trecut. Pentru a începe procesul de negociere a aderării, Kievul trebuie să implementeze şapte reforme prezentate de Comisia Europeană.

UPDATE Cartierul general al Flotei ruse de la Marea Neagră, lovit de o rachetă ucraineană

Cartierul general al Flotei Ruse a Mării Negre din oraşul portuar Sevastopol din Crimeea a fost lovit de o rachetă ucraineană, au anunţat vineri autorităţile locale.

Clădirea sediului a fost avariată, iar un militar a fost dat dispărut, a precizat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat transmis pe Telegram. Apărarea antiaeriană a doborât cinci rachete, a precizat ministerul.

Crimeea, pe care Rusia a anexat-o de la Ucraina în 2014, a fost atacată în mod repetat cu drone sau rachete în ultimele luni, în timp ce forţele ucrainene îşi desfăşoară contraofensiva menită să recupereze teritoriul ocupat în sudul şi estul ţării. O navă militară şi un submarin au fost distruse săptămâna trecută la un şantier naval din Sevastopol, iar podul care leagă Rusia de peninsulă a fost parţial avariat într-un atac în luna iulie.

UPDATE Ucraina, acţiuni şi în Est

Forţele ucrainene au organizat atacuri coordonate asupra mai multor sate din estul regiunii Doneţk şi bombardează puternic oraşul Bakhmut, a declarat vineri un oficial instalat de Rusia în regiune.

UPDATE Bunuri culturale furate returnate Ucrainei

Artefactele culturale furate din Ucraina în timpul invaziei ruse au fost restituite preşedintelui Volodimir Zelenski în cadrul unei ceremonii la Washington, D.C.

UPDATE  Rusia bombardează regiunea Herson

Bilanţ tragic noaptea aceasta în regiunea Herson: doi morţi şi un răniţi în urma bombardamentelor ruseşti. 

UPDATE  Pistorius: „Nu refuzăm să livrăm rachete de croazieră”

Într-un interviu acordat publicaţiei franceze Le Monde, ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat că Germania „nu refuză” să trimită în Ucraina rachete de croazieră Taurus cu rază lungă de acţiune.

UPDATE SUA anunţă un nou pachet de asistenţă nouă pentru Ucraina

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a anunţat printr-o declaraţie de presăcă Statele Unite au autorizat o nouă rundă de asistenţă de securitate pentru Ucraina, în valoare de 325 de milioane de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici