Războiul din Ucraina, ziua 592. Se cere un nou mandat de arestare pentru Putin / Luptele continuă în Crimeea / Copil ucis în Herson / Duda: Atacul Hamas "distrage atenţia lumii" de la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Chiar de ziua lui, Vladimir Putin a primit vestea că va putea ieşi cu greu din Rusia, fără să rişte să fie arestat.

1623 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 592. Se cere un nou mandat de arestare pentru Putin / Luptele continuă în Crimeea / Copil ucis în Herson / Duda: Atacul Hamas "distrage atenţia lumii" de la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Războiul din Ucraina, ziua 592. Se cere un nou mandat de arestare pentru Putin / Luptele continuă în Crimeea

UPDATE Duda: Atacul Hamas "distrage atenţia lumii" de la Ucraina

Preşedintele Polonie, Andrzej Duda, consideră că atacul grupării extremiste Hamas asupra Israelului va ajuta Rusia în războiul său împotriva Ucrainei, deoarece distrage atenţia de la acest conflict, a declarat el la televiziunea poloneză.

"Acest lucru cu siguranţă ajută Rusia şi agresiunea rusă împotriva Ucrainei, distrage atenţia lumii", a spus el.

UPDATE Zelenski a discutat cu Netanyahu

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a remarcat "cooperarea dintre poliţia israeliană şi diplomaţii ucraineni în ceea ce priveşte siguranţa şi protecţia cetăţenilor ucraineni în Israel" după o convorbire telefonică cu prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu.

Doi cetăţeni ucraineni au fost ucişi în Israel după ce organizaţia extremistă Hamas a lansat atacuri cu rachete şi atacuri terestre din Fâşia Gaza, a declarat ambasada ucraineană în Israel pentru agenţia de presă Interfax-Ucraina la 8 octombrie.

Se iau măsuri pentru a organiza repatrierea trupurilor celor două persoane, a declarat ambasada pentru Interfax.

UPDATE Herson: 11 răniţi în bombardamente

Atentatul rusesc asupra zonelor rezidenţiale din oraşul Herson, din sudul Ucrainei, în noaptea dintre sâmbătă şi duminică, a provocat 11 răniţi, inclusiv un bebeluş de nouă luni. Autorităţile locale au anunţat acest lucru duminică. Ucraina a reluat puterea în oraş în noiembrie 2022, dar rămâne în raza de tragere a trupelor ruse. „Herson a trăit o altă noapte îngrozitoare. Forţele armate ruse au bombardat continuu oraşul şi împrejurimile sale”, a spus guvernatorul regional Oleksandr Prokudin.

„11 persoane au fost rănite. O femeie de 27 de ani şi fiica ei de 9 luni au fost internate în spital”, a adăugat el. Guvernatorul a postat online un videoclip care arată o clădire rezidenţială cu ferestre şi pereţi deterioraţi. Printre răniţi se numără şi un oficial al Crucii Roşii, în vârstă de 33 de ani, care a fost internat în spital. „Tacticile teroriste sunt ceea ce crede Rusia”, a declarat şeful echipei prezidenţiale, Andri Iermak, pe Telegram.

Regiunea Herson, controlată de partea ucraineană, a suferit 59 de atacuri ruseşti, a spus guvernatorul.

UPDATE Kiev: bombe ruseşti în două sate din regiunea Lugansk

Armata rusă a aruncat două bombe aeriene KAB-500 asupra satelor Nevske şi Novoliubivka, din regiunea Lukansk, a relatat Artem Lisohor, şeful Administraţiei Militare Regionale Lugansk, pe Telegram, citat de Ukrinform. „Două bombe aeriene Kab-500 au fost aruncate asupra Nevske şi Novoliubivka. Satele au fost, de asemenea, bombardate de două ori cu sisteme de lansare multiple de rachete”, a scris el. Potrivit lui Lisohor, în zona Makiivka sunt în desfăşurare acţiuni de luptă activă. „Forţele de apărare au respins încă şase atacuri inamice în timpul zilei”.  

UPDATE Kiev: Moscova a lansat peste 700 de atacuri la Kupiansk-Lyman într-o singură zi

În ultima zi, forţele ucrainene au înregistrat 774 de atacuri ruseşti asupra liniei frontului Kupiansk-Lyman din regiunile Harkov şi Lugansk. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al Eastern Force Grouping, Illia Ievlaş, adăugând că numărul raidurilor reprezintă „o cifră record” şi că forţele ruse „au folosit tot ce le-au stat la dispoziţie” pentru a ataca poziţiile ucrainene, inclusiv drone, tancuri, rachete şi arme de calibru mic. .

UPDATE Atac în Herson

UPDATE Apărarea rusă: rachetă doborâtă în Crimeea

Forţele de apărare ruse au doborât o rachetă ucraineană îndreptată spre Crimeea. Acest lucru a fost anunţat de Ministerul rus al Apărării. „Racheta ucraineană a fost detectată cu promptitudine şi distrusă în aer de mijloacele ruseşti de apărare aeriană”, a spus ministerul. Atacul asupra Crimeei a avut loc ieri, în jurul orei 18:00, ora României.

UPDATE Manifestaţie în faţa CPI

Un nou mandat de arestare cu noi rechizitori pentru Vladimir Putin: asta au cerut radicalii italieni, la manifestaţia din faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI) de la Haga. „Astăzi este o dată importantă. 7 octombrie este ziua de naştere a lui Putin şi aniversarea asasinarii Anei Politkovskaia, a cărei ucidere a reprezentat un „cadou” pentru şefului Kremlinului. Astăzi, singurul cadou posibil de oferit lui Putin sunt noile rechizitori în The Haga pentru el şi pentru alţi membri ai regimului său. După agresiunea pe scară largă şi invazia Ucrainei, care urmează crimelor din Cecenia, Georgia, Libia şi Siria, precum şi ocuparea ilegală a Crimeei şi războiul declanşat în Donbas din 2014 trebuie adus la judecată întregul lanţ de comandă a regimului fascist rus.

Nu doar pentru deportarea copiilor ucraineni, ci pentru fiecare crimă comisă, la Bucea ca la Irpin, la Mariupol, la Bahmut, peste tot în Ucraina: Au fost deja înregistrate până la 103.000 de crime atât de anchetatorii ucraineni, cât şi de către CPI”, au declarat Massimiliano Iervolino (secretarul radicalilor italieni), Igor Boni (preşedinte) şi Giulia Crivellini.

UPDATE Secretarul Rusiei Unite a murit în spital

Secretarul executiv al Rusiei Unite de la Nova Kakovka, Vladimir Malov, a murit, grav rănit în explozia unei maşini în oraşul din regiunea Herson. Acest lucru a fost anunţat de secretariatul partidului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici