Războiul din Ucraina, ziua 601. Ruşii bombardează masiv cu dronele oraşele de graniţă. Ucraina răspunde la agresiune / Rusia revocă ratificărea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare / Zelenski mulţumeşte SUA pentru rachetele ATACMS

  • Ministrul german: ajutorul financiar american „indispensabil” pentru Ucraina
  • Rusia admite că majoritatea dronelor sale provin din China
  • Ministerul Energiei neagă introducerea raţionalizării resurselor energetice
  • Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat marţi revocarea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare. Este primul vot dintr-o serie de trei.
2916 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 601. Ruşii bombardează masiv cu dronele oraşele de graniţă. Ucraina răspunde la agresiune / Rusia revocă ratificărea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare / Zelenski mulţumeşte SUA pentru rachetele ATACMS

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Zelenski: ATACMS sunt foarte precise

Preşedintele Volodimir Zelenski a mulţumit Statelor Unite pentru furnizarea sistemelor de rachete ATACMS, care au fost folosite pentru prima dată în luptă mai devreme în cursul zilei, spunând că sunt foarte precise şi că "s-au dovedit a fi bune".

"Astăzi sunt foarte recunoscător Statelor Unite. Acordurile noastre cu preşedintele Biden sunt puse în aplicare", a declarat el.

Anterior, la 17 octombrie, oficialii americani au confirmat că ATACMS au fost livrate Ucrainei şi că acestea ar fi fost folosite în loviturile de peste noapte asupra aerodromurilor militare ruseşti din Luhansk şi Berdiansk.

Loviturile au distrus nouă elicoptere, un sistem de apărare aeriană, un depozit de muniţii şi alte infrastructuri ale aerodromului.

UPDATE Forţele speciale ucrainene afirmă că au distrus 9 elicoptere ruseşti în teritoriile ocupate

Atacurile ucrainene asupra aerodromurilor militare ruseşti din zonele ocupate din Luhansk şi Berdiansk au distrus nouă elicoptere, un sistem de apărare aeriană şi un depozit de muniţii, au raportat Forţele ucrainene pentru Operaţiuni Speciale.

Atacurile au lovit, de asemenea, pistele şi "echipamente speciale" depozitate în incinta acestora, a precizat armata ucraineană, fără a detalia natura acestor echipamente.

Zeci de membri ai personalului rus au fost ucişi şi răniţi în urma operaţiunii, potrivit raportului. "Cadavrele sunt încă scoase de sub dărâmături".

Forţele pentru operaţiuni speciale sunt o ramură a forţelor armate ucrainene care desfăşoară misiuni de recunoaştere şi operaţiuni secrete în spatele liniilor inamice.

UPDATE Rusia revocă ratificărea Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare

Camera inferioară a parlamentului rus, Duma de Stat, a aprobat marţi revocarea ratificării Tratatului de interzicere totală a testelor nucleare. Este primul vot dintr-o serie de trei.

Votul a fost adoptat cu 412 voturi pentru, zero împotrivă şi nicio abţinere. Viaceslav Volodin a declarat că Rusia revocă tratatul din cauza atitudinii iresponsabile a SUA faţă de securitatea globală, relatează Reuters.

UPDATE Trupele ruse obţin câştiguri marginale lângă Avdiivka

Institutul pentru Studiul Războiului a raportat că trupele ruse au avansat la trei kilometri sud de Avdiivka, deşi ritmul atacului a încetinit.

UPDATE Trei drone ucrainene au fost doborâte în Belgorod

Trei drone ucrainene au fost doborât peste regiunea Belgorod, susţine guvernatorul Vyacheslav Gladkov. Dronele au fost doborâte în apropierea oraşului Belgorod şi a districtului Yakovlevsky.

UPDATE Un nou raid aerian loveşte Herson

Rusia a lansat 9 bombe aeriene deasupra oraşului Herson. Numărul victimelor nu este cunoscut însă pagubele sunt însemnate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici