Războiul din Ucraina, ziua 615. Artileria ucraineană atacă poziţiile ruseşti / Rusia doboară rachete ucrainene deasupra peninsulei Crimeea / Un apropiat al lui Vladimir Putin a fost arestat în Franţa / ONU: atacul cu rachetă care a ucis 59 de oameni într-o cafenea din Hroza a fost lansat de Rusia

  • Rusia a doborât rachete Storm Shadow peste Crimeea
  • Trupele ruse ucid o familie de nouă persoane în Volnovakha
  • Ministerul de Externe al Ucrainei respinge acuzaţiile Rusiei de implicare la revoltele din Makhachkala
2661 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 615. Artileria ucraineană atacă poziţiile ruseşti / Rusia doboară rachete ucrainene deasupra peninsulei Crimeea /  Un apropiat al lui Vladimir Putin a fost arestat în Franţa / ONU: atacul cu rachetă care a ucis 59 de oameni într-o cafenea din Hroza a fost lansat de Rusia

Sursa foto: MediafaxFoto

UPDATE Rezervoare de combustibil au luat foc în Doneţk

Un incendiu mare a izbucnit în această seară în oraşul ucrainean Doneţk, ocupat de ruşi. Ukrainska Pravda scrie acest lucru, citând mai multe canale locale Telegram. Unul dintre canale, care difuzează şi un videoclip, vorbeşte despre arderea rezervoarelor de combustibil. Nu există nicio indicaţie cu privire la cauza incendiului.

UPDATE Kiev: Moscova nu a trimis noi unităţi în Belarus

Rusia nu a trimis noi unităţi în Belarus după rotaţia personalului, iar situaţia de la graniţă „este pe deplin sub control”. Acest lucru a fost raportat de purtătorul de cuvânt al poliţiştilor de frontieră din Belarus, Andri Demcenko, după cum a raportat Ukrinform. „Situaţia de la graniţa cu Belarus este pe deplin sub control. Nu înregistrăm mişcările de personal sau echipamente în apropierea graniţei noastre. Monitorizăm activ situaţia şi analizăm în ce măsură reprezintă o ameninţare. Adaug că Rusia şi-a retras toate unităţile de pe teritoriul bielorus, ca parte a rotaţiei, şi nu a trimis altele noi”, a spus Demcenko. Potrivit purtătorului de cuvânt, mai există un anumit număr de militari ruşi în Belarus. „Conform datelor noastre, există mai puţin de 1.000 de oameni”.

UPDATE Blinken: Putin încearcă să profite de războiul Hamas-Israel

„Putin încearcă cu adevărat să profite de atacul Hamas asupra Israelului, în speranţa că acest lucru ne va distrage atenţia şi va împinge Statele Unite să-şi retragă resursele din Ucraina”. Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a spus acest lucru în timpul unei audieri de informare în Senat.

UPDATE Austin, în Senat: Fără sprijin pentru Kiev, Putin câştigă

Preşedintele rus Vladimir Putin va reuşi încercarea sa de a cuceri teritoriul ucrainean, dacă SUA încetează să susţină Kievul. Secretarul Apărării Lloyd Austin a spus acest lucru la o audiere a Senatului privind finanţarea securităţii naţionale, care include o sumă suplimentară de 44,4 miliarde de dolari pentru Ucraina. „Vă pot garanta că, fără sprijinul nostru, Putin va câştiga”, a susţinut oficialul Pentagonului. „Dacă scoatem covorul de sub ei acum, Putin va deveni mai puternic şi va avea succes în a face ceea ce îşi doreşte, şi anume să dobândească teritoriul suveran al Ucrainei”, a menţionat el.

UPDATE Kiev: În Doneţk, structura energetică lovită, electricitate şi apă - întrerupte

Ieri seară, forţele ruse au lovit o infrastructură energetică din Doneţk, una dintre regiunile ucrainene cele mai apropiate de front, avariind semnificativ echipamentele de la fabrica Dtek, cea mai mare companie privată de energie din ţară, şi provocând întreruperea alimentării cu energie electrică şi apă într-un aşezare din apropiere. Acest lucru a fost raportat mai întâi de compania respectivă, a raportat Kyiv Independent.

UPDATE Biroul pentru drepturile omului de la ONU leagă Rusia de atacul mortal de la cafenea Hroza

Biroul ONU pentru drepturile omului a găsit „motive rezonabile” pentru a concluziona că atacul cu rachetă care a ucis 59 de persoane într-o cafenea din satul ucrainean Hroza a fost lansat de armata rusă, a anunţat marţi biroul. „Astăzi publicăm un raport despre evenimentele din 5 octombrie care concluzionează că există motive rezonabile să credem că racheta a fost lansată de armata rusă”, a declarat Liz Throssell, purtătorul de cuvânt al Înaltului Comisar al Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului, la Geneva. Acesta a adăugat că „nu exista niciun indiciu privind personalul militar sau alte ţinte militare legitime la sau în apropierea cafenelei în momentul atacului”.

Ucraina a declarat că o rachetă rusă a lovit o cafenea din satul din regiunea Harkov în această lună, în timp ce oamenii s-au adunat pentru a plânge moartea unui soldat ucrainean. Moscova neagă că a vizat civili în timpul invaziilor sale, poziţie pe care a repetat-o ​​în legătură cu atacul de la Hroza.

UPDATE Zelenski: Moscova a transformat Marea Neagră într-un câmp de luptă

„31 octombrie este Ziua Internaţională de Acţiune pentru Marea Neagră. Marea Neagră are o semnificaţie strategică nu numai pentru naţiunile vecine, ci şi pentru Europa, Orientul Mijlociu şi securitatea alimentară globală. Rusia a transformat-o într-un câmp de luptă, folosind-o pentru agresiune şi ameninţarea libertăţii de navigaţie. Astăzi trebuie să lucrăm împreună pentru a restabili Marea Neagră ca zonă de pace, comerţ şi dezvoltare”: Preşedintele ucrainean a scris pe X.

UPDATE Miliardarul Alexeï Kouzmitchev, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost arestat în Franţa. În vila sa din Saint-Tropez au fost găsite pachete de bani

Oligarhul Alexeï Kouzmitchev, care are legături strânse cu Vladimir Putin, a fost arestat în Franţa. El a fost reţinut în cadrul unei anchete pentru acuzaţii, printre care se numără fraudă fiscală şi încălcări ale sancţiunilor internaţionale, potrivit AFP.

Sancţiunile europene interzic, teoretic, prezenţa persoanelor pe teritoriul european, dar o sursă apropiată oligarhului a precizat pentru Le Monde că Kuzmitchev se afla deja în Franţa în momentul înscrierii sale pe lista de sancţiuni.

Oligarhul rus a fost arestat la Saint-Tropez. Potrivit Le Monde, vila pe care o deţine în această localitate de lux a fost percheziţionată, iar acolo au fost găsite pachete de bani. Hotelul său privat din arondismentul 7 din Paris, situat între Adunarea Naţională şi Muzeul d'Orsay, a fost de asemenea percheziţionat.

Kuzmitchev este considerat de autorităţile europene drept "unul dintre cei mai influenţi oameni din Rusia".

UPDATE Putin acuză serviciile de informaţii occidentale pentru revoltele din Daghestan

Preşedintele rus Vladimir Putin susţine că revoltele antisemite de la Makhachala au fost rezultatul manipulărilor din partea serviciilor de informaţii occidentale, inclusiv a celor ucrainene, informează agenţia de presă rusă, TASS.

UPDATE Anchetatorii ruşi susţin că doi soldaţi au fost arestaţi pentru crimele din Volnovakha

Comisia de Investigaţii Rusă susţine că doi soldaţi ruşi au fost arestaţi pentru uciderea tuturor celor nouă membri ai unei familii ucrainene în Volnovakha, regiunea Doneţk.

UPDATE  Ruşii scot la licitaţie apartamentul familiei Zelenski din Crimeea

Un apartament din Ialta, peninsula Crimeea, deţinut de familia preşedintelui Volodimir Zelenski, a fost scos la licitaţie după ce a fost confiscat de autorităţile ruse, informează Radio Europa Liberă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici