LIVE TEXT  Războiul din Ucraina, ziua 640. Cel mai masiv val de atacuri cu drone asupra Kievului: 40 din 75 au fost doborâte / 5 răniţi, printre care şi un copil de 11 ani / Zelenski: a fost noaptea aniversării genocidului Holodomor / 77 de apartamente şi 120 de clădiri instituţionale au rămas fără curent electric

  • În urma atacului, două persoane au fost rănite
  • Sistemul anti-aerian al Ucrainei funcţionează la capacitate maximă
  • Ambasadorul Germaniei: Noul sistem de apărare aeriană Patriot va sosi în Ucraina în această iarnă
1640 afișări
Imaginea articolului Războiul din Ucraina, ziua 640. Cel mai masiv val de atacuri cu drone asupra Kievului: 40 din 75 au fost doborâte / 5 răniţi, printre care şi un copil de 11 ani / Zelenski: a fost noaptea aniversării genocidului Holodomor / 77 de apartamente şi 120 de clădiri instituţionale au rămas fără curent electric

Războiul din Ucraina, ziua 640. Ruşii atacă Kievul cu drone. Mai multe clădiri rezidenţiale au fost distruse

UPDATE Franţa condamnă ferm atacul cu drone ruseşti asupra infrastructurii civile din Ucraina

„Franţa condamnă ferm atacul aerian de ieri al forţelor ruse cu ocazia comemorării Holodomorului”, denumirea dată foametei care a fost provocată de Uniunea Sovietică în Ucraina între 1932 şi 1933, care a provocat câteva milioane de morţi. Acest act confirmă „cinismul şi violenţa fără margini ale Rusiei”. Acest lucru a declarat ministrul francez de externe, Catherine Colonna, după ce ieri dronele ruseşti „au lovit în principal infrastructurile energetice din Ucraina, în special la Kiev. Acesta este cel mai mare atac aerian lansat de Rusia de la invadarea Ucrainei şi încalcă regulile fundamentale ale dreptului internaţional”. Rusia, adaugă el, „va trebui să răspundă acestor atacuri care urmăresc să atace populaţia şi infrastructura civilă a Ucrainei şi care constituie crime de război”. Franţa, conchide oficialul, „va continua să fie alături de Ucraina într-o manieră hotărâtă şi atâta timp cât este necesar pentru a apăra suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”.

UPDATE Blinken va merge luni la Bruxelles, pentru summitul miniştrilor de externe ai NATO

Antony J. Blinken se va afla la Bruxelles de luni 27 până miercuri 29 pentru a participa la reuniunea miniştrilor de externe ai NATO, care include şi prima reuniune a Consiliului NATO-Ucraina. Acest lucru a fost făcut cunoscut de purtătorul de cuvânt Matthew Miller, care a adăugat că secretarul de stat va reitera angajamentul solid al NATO faţă de Ucraina în lupta sa împotriva invaziei ruse, sprijinul pentru democraţie şi stabilitatea regională în Balcanii de Vest şi va discuta despre priorităţile summitului NATO care va avea loc la Washington, în iulie anul viitor.

UPDATE Aproximativ 650.000 de bărbaţi apţi de înrolare au părăsit Ucraina spre Europa

Aproximativ 650.000 de bărbaţi ucraineni cu vârsta cuprinsă între 18 şi 60 de ani au părăsit Ucraina spre Europa de la începutul invaziei ruseşti, relatează BBC.

UPDATE Ruşii bombardează Kievul

Trupele ruse au lansat mai multe atacuri cu drone în Kiev la primele ore ale zilei de 25 noiembrie, rănind un copil de 11 ani şi distrugând infrastructura civilă din cartierul Solomianskyi al oraşului, a informat primarul Kievului, Vitalii Klitschko, prin Telegram.

Două victime au fost tratate în Solomianskyi.

UPDATE Premierul slovac numeşte războiul din Ucraina un conflict îngheţat

În timpul unei vizite de stat la Praga, noul prim-ministru al Slovaciei, Robert Fico, a numit războiul din Ucraina un conflict îngheţat care nu poate fi rezolvat prin trimiterea de arme ucrainenilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici