Reacţia şefului armatei americane, întrebat de reporteri dacă Covid-19 a fost creat într-un laborator în China. VIDEO

  • Mark Alexander Milley, general în armata Statelor Unite şi preşedinte al şefilor de Stat Major, susţine că cel mai probabil este virus natural, nu unul creat artificial.
  • Cu toate acestea, generalul precizează că ”nu ştim cu siguranţă” originea coronavirusului.
  • Washington Post a dezvăluit că Departamentul de Stat american a avertizat din 2018 despre vulnerabilitatea managementului şi a siguranţei în laboratorul WIV.
3111 afișări
Imaginea articolului Reacţia şefului armatei americane, întrebat de reporteri dacă Covid-19 a fost creat într-un laborator în China. VIDEO

Reacţia şefului armatei americane, întrebat de reporteri dacă Covid-19 a fost creat într-un laborator în China. VIDEO

”Aveţi vreo dovadă că virusul a fost creat într-un laborator chinezesc de unde a fost eliberat accidental?” l-a întrebat un reporter la Pentagon în această săptămână.

”Sunt foarte multe zvonuri şi speculaţii în presă, bloguri. Nu este o surpriză că suntem interesaţi de acest lucru iar serviciile de informaţii au analizat cu atenţie acest aspect. În acest moment nu este concludent. Cele mai multe dovezi par să indice că virusul este natural. Dar nu ştim cu siguranţă” a spus Mark Milley.

Un angajat al serviciului de informaţii din SUA a dezvăluit că oficialii investighează dacă virusul îşi are originea într-un laborator din Wuhan, China, şi apoi să fi fost eliberat accidental. Alte surse din serviciul de informaţii au declarat pentru CNN că este posibil ca o persoană să fi fost infectată în laborator, fără să-şi dea seama, şi apoi să fi transmis virusul mai departe.

Oficialii americani analizează o colecţie de informaţii sensibile ce vizează guvernul chinez, potrivit serviciului de informaţii din SUA. Alţi experţi cred că adevarata cauză a apariţiei coronavirusului nu va fi niciodată cunoscută.

În luna februarie, Institutul de Virusologie din Wuhan (WIV) a negat vehement zvonurile privind crearea artificială a virusului în laborator. 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici