REACŢII INTERNAŢIONALE la semnarea acordului dintre Ianukovici şi opoziţie: SUA, Franţa şi Marea Britanie salută acordul şi cer aplicarea imediată. Rusia susţine şi ea acordul

Statele Unite, Franţa şi Marea Britanie au salutat semnarea unui acord între regimul Viktor Ianukovici şi opoziţia ucraineană, cerând aplicarea imediată a documentului. Rusia susţine şi ea acordul.

845 afișări
Imaginea articolului REACŢII INTERNAŢIONALE la semnarea acordului dintre Ianukovici şi opoziţie: SUA, Franţa şi Marea Britanie salută acordul şi cer aplicarea imediată. Rusia susţine şi ea acordul

Victor Ianukovici (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 20:10 Rusia susţine acordul politic semnat între regimul Viktor Ianukovici şi opoziţie

Rusia nu a semnat acordul politic din Ucraina, adoptat prin medierea Uniunii Europene, dar acest lucru nu înseamnă că Moscova nu susţine un compromis, anunţă Ministerul rus de Externe, citat de AFP.

"Acordul a fost semnat prin medierea diplomaţiei germane, poloneze şi franceze", explică diplomaţia rusă.

"Faptul că emisarul rus nu a semnat documentul nu înseamnă că Rusia nu doreşte un compromis", adaugă Ministerul rus de Externe.

"Statele Unite salută acordul semnat joi între preşedintele Viktor Ianukovici şi liderii opoziţiei", a declarat Jay Carney, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

"Susţinem eforturile celor care au negociat acordul şi salutăm curajul liderilor opoziţiei; sperăm că acordul va fi aplicat imediat", adaugă oficialul de la Casa Albă.

"Salut acordul de astăzi; acesta este o şansă reală de a pune capăt violenţelor şi de a evita ajungerea Ucrainei la anarhie", a declarat premierul Marii Britanii, David Cameron.

Preşedintele Franţei, François Hollande, a salutat semnarea acordului, cerând aplicarea sa imediată.

Vineri, Administraţia Viktor Ianukovici a ajuns la un acord cu opoziţia proeuropeană pentru depăşirea crizei politice marcată de violenţe soldate cu zeci de morţi şi sute de răniţi. Acordul prevede crearea unui guvern de uniune naţională şi organizarea de alegeri prezidenţiale şi parlamentare anticipate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici