Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria

Rebelii sirieni au lansat aproximativ 1.000 de rachete, obuze de mortieră şi proiectile artizanale spre două localităţi asediate din provincia Idlib, anunţă Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de AFP, în ediţia electronică.

419 afișări
Imaginea articolului Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria

Rebelii au lansat aproximativ 1.000 de proiectile spre două oraşe din Siria (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a spus că există rapoarte privind morţi şi răniţi în atacurile care au vizat localităţile Fuaa şi Kafraya.

Fuaa şi Kafraya se numără printre ultimele avanposturi în provincia de nord-vest Idlib, cele mai multe dintre acestea fiind capturate de o alianţă care include aripa siriană a reţelei Al-Qaida, Frontul Al-Nusra. Alianţa, cunoscută sub numele de Armata de Cucerire, a lansat un atac împotriva localităţilor pe data de 15 iulie, transmiţând că era vorba de represalii în faţa unui regim ofensiv în oraşul Zabadani, ultimul bastion deţinut de rebeli de-a lungul graniţei dintre Siria şi Liban.

În alt incident, OSDO şi presa de stat din Siria au anunţat că insurgenţii au atacat zone aflate sub control guvernamental, în oraşul Alep, în nordul Siriei. Potrivit OSDO, patru oameni au fost ucişi, printre ei aflându-se doi copii, iar alţi douăzeci au fost răniţi în bombardamentul rebelilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici