Rebelii din cadrul Armatei Siriene Libere vor înceta focul dacă armata începe armistiţiul

Rebelii sirieni vor înceta focul cu ocazia sărbătorii musulmane Aid al-Adha care începe vineri, dacă forţele guvernamentale încep să pună în aplicare armistiţiul, a anunţat generalul disident Mustafa al-Sheikh.

110 afișări
Imaginea articolului Rebelii din cadrul Armatei Siriene Libere vor înceta focul dacă armata începe armistiţiul

Rebelii din cadrul Armatei Siriene Libere vor înceta focul dacă armata începe armistiţiul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Armata Siriană Liberă (ASL) va înceta focul dacă regimul face acest lucru", a declarat comandantul Consiliului Militar Superior al ASL, contactat telefonic.

Cu toate acestea, el a considerat că este puţin probabil ca trupele lui Bashar al-Assad să respecte încetarea focului. "Regimul a minţit de atâtea ori. Este imposibil să aplice armistiţiul chiar dacă spune că o va face".

Emisarul internaţional Lakhdar Brahimi a anunţat miercuri la Cairo că a obţinut acordul regimului şi unor lideri ai rebelilor pentru un armistiţiu, începând de vineri, cu ocazia sărbătorii musulmane Aid al-Adha, în timp ce bombardamentele şi luptele continuă.

La Damasc, ministrul sirian de Externe a afirmat într-un comunicat scurt că "decizia finală" privind o încetare a ostilităţilor va fi "luată joi".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici