Recomandările OMS în faza 5 de alertă

Ridicarea la 5 a nivelului de alertă, care arată că o pandemie de gripă porcină este "iminentă", este însoţită de o serie de recomandări din partea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) pentru ţările afectate sau nu.

28 afișări
Imaginea articolului Recomandările OMS în faza 5 de alertă

Recomandările OMS în faza 5 de alertă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste ţări le pot aplică în ce mod doresc, la scara care li se pare cea mai justificată, precizează OMS.

În regiunile afectate, organizaţia sfătuieşte persoanele care suferă de boli respiratorii grave să rămână acasă şi să-şi limiteze contactele cu ceilalţi membri ai comunităţii.

Această măsură poate fi însoţită de închiderea şcolilor şi modificarea orelor de lucru, astfel încât să se evite ca prea multe persoane să intre în contact.

OMS le cere de asemenea ţărilor să încurajeze reducerea călătoriilor, precum şi a aglomerărilor legate de transporturile publice, dar nu recomandă restricţii oficiale de deplasare către ţările afectate.

Ţările mai sunt îndemnate să distribuie antivirale şi să înceapă pregătirea vaccinării.

În ceea ce priveşte ţările care nu sunt încă afectate, organizaţia ONU le recomandă introducerea controalelor sanitare la frontiere.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici