Record de opinii nefavorabile pentru François Hollande şi Jean-Marc Ayrault

Preşedintele francez François Hollande şi premierul Jean-Marc Ayrault au înregistrat în octombrie cel mai scăzut nivel de popularitate, având fiecare doar 29 la sută opiniile favorabile, potrivit sondajului lunar LH2/Le Nouvel Observateur, publicat marţi seara.

165 afișări
Imaginea articolului Record de opinii nefavorabile pentru François Hollande şi Jean-Marc Ayrault

Jean-Marc Ayrault şi Francois Hollande (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marţi, un alt sondaj Ifop-Paris Match dezvăluia, de asemenea, un nivel record de nepopularitate pentru acest tandem al puterii executive, cu procente uşor diferite (30 la sută opinii favorabile pentru François Hollande, 33 la sută pentru Jean-Marc Ayrault).

Potrivit LH2, 66 la sută dintre persoanele intervievate declară că au o părere negativă despre preşedintele Republicii, iar 61 la sută au o părere nefavorabilă despre premier. O proporţie de 5 la sută dintre persoanele intervievate nu se pronunţă în privinţa lui Hollande şi 10 la sută în privinţa lui Ayrault.

Cu 29 la sută de opinii pozitive, şeful statului nu pierde decât un punct în raport cu luna septembrie, dar regresează cu trei puncte procentuale faţă de iulie, trecând sub pragul de 30 la sută pentru prima dată de la alegerea sa în mai 2012, în acest barometru lunar. Acesta este "cel mai prost scor de când a ajuns la Elysée", insistă LH2.

Institutul dezvăluie că "Nicolas Sarkozy nu a depăşit niciodată acest prag simbolic" de 30 la sută în timpul celor cinci ani de preşedinţie, menţinându-se deasupra acestuia.

Din octombrie 2012, premierul a pierdut 16 puncte, iar preşedintele 11.

Nicolas Sarkozy şi François Fillon "nu au înregistrat niciodată un astfel de nivel de nepopularitate", afirmă LH2.

Sondajul a fost realizat prin telefon pe un eşantion de 964 de persoane, reprezentativ pentru populaţia franceză cu vârste peste 18 ani, după metoda cotelor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici