Record mondial: Portugalia a confiscat suma de 380.200 de euro falşi

Autorităţile portugheze au confiscat 1.901 bancnote false de 200 de euro, însumând 380.200 de euro, subliniind că este vorba despre "cea mai mare captură mondială de euro falşi", a anunţat miercuri poliţia judiciară.

232 afișări
Imaginea articolului Record mondial: Portugalia a confiscat suma de 380.200 de euro falşi

Record mondial: Portugalia a confiscat suma de 380.200 de euro falşi (Imagine: Shutterstock)

Operaţiunea a fost realizată marţi seara la Porto, un oraş important din nordul ţării, iar un bărbat în vârstă de 46 de ani de "naţionalitate străină" a fost arestat, a anunţat poliţia într-un comunicat, fără să ofere alte precizări.

Potrivit aceleiaşi surse, este vorba despre bancnote false "într-o cantitate excepţională", deja reperate în 2002 şi "răspândite în întreaga lume", în special în Spania, Italia, Germania, Bulgaria şi Portugalia.

Poliţia judiciară portugheză a anunţat că a procedat luna aceasta la arestarea a cinci falsificatori portughezi de bani, acuzaţi că au pus în circulaţie bancnote false de 20 şi 50 de euro. Ea a precizat că a capturat, cu această ocazie, atât suma de 30.000 de euro falşi, cât şi material destinat falsificării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici