Record negativ pentru economia britanică, înregistrat în 2020

  • 9,9% este scăderea economiei britanice, cifră care reprezintă un record negativ
  • Spre finalul anului englezii au reuşit să evite recesiunea
  • Pagubele mari arată, în unele cazuri, faptul că Anglia se baza mai mult pe serviciile prestate faţă în faţă decât alte state
503 afișări
Imaginea articolului Record negativ pentru economia britanică, înregistrat în 2020

Record negativ pentru economia britanică, înregistrat în 2020

Marea Britanie a înregistrat cea mai mare scădere a economiei în anul care tocmai s-a încheiat, în 2020. Scăderea de 9,9% este un record care îi afectează pe englezi. Cu toate acestea, au reuşit să evite calea către recesiune spre sfârşitul anului, după cum arată cifrele oficiale.

Produsul Intern Brut al Marii Britanii a crescut cu 1 procent între octombrie şi decembrie, a declarat Biroul de Statistică Naţională pentru un sondaj Reuters.

Economia Marii Britanii a crescut cu 1,2% în decembrie, după o scădere de 2,3% a producţiei în noiembrie. Atunci a existat un blocaj parţial, care a scăzut producţia cu 6,3% mai mică, faţă de luna ​​februarie, înainte de începerea pandemiei.

Banca Angliei prevede faptul că economia va scădea cu 4% în primele trei luni ale anului 2021, lucru cauzat de un nou blocaj şi a Brexitului. Se presupune că dacă vaccinarea va continua fără probleme o revenire la începutul anului 2022. Însă cei mai mulţi economişti sunt de părere că revenirea economică va fi mult mai lentă decât această previziune.

Economia, afectată de pandemie

"Cifrele de astăzi arată că economia a cunoscut un şoc grav ca urmare a pandemiei, care a fost resimţită de ţările din întreaga lume", a spus ministrul de finanţe Rishi Sunak.

Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de decese din Europa din cauza Covid. Este pe primele locuri în ceea ce priveşte decesele pe cap de locuitor.

Unele dintre pagube reflectă modul în care economia Angliei s-a bazat mai mult pe servicii prestate faţă în faţă pentru consumatori, decât ​au făcut ​alte ţări.

Marea Britanie este fruntaşă la vaccinarea populaţiei printre statele din Europa, fapt care lasă loc de speranţe pentru o revenire destul de rapidă a economiei care a fost afectată intens de pandemie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici