Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de Parlament

Parlamentul Ungariei a aprobat, marţi, organizarea unui referendum naţional iniţiat de Guvern cu privire pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană, relatează MTI.

1603 afișări
Imaginea articolului Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de Parlament

Referendumul propus în Ungaria pe tema cotelor UE privind imigranţii, aprobat de Parlament (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Iniţiativa a fost aprobată cu 136 de voturi de către membri ai Partidului Fidesz, ai Partidului Creştin-Democrat şi ai partidului de opoziţie Jobbik. Cinci parlamentari independenţi au votat împotrivă.

În cadrul votului, parlamentarii au aprobat, de asemenea, o sumă maximă de 15,5 milioane de euro destinată desfăşurării referendumului.

Contestaţiile împotriva deciziei Parlamentului pot fi depuse la Curtea Constituţională în termen de 15 zile, iar instituţia trebuie să adopte o decizie în 30 de zile.

Data când va avea loc referendumul urmează să fie anunţată.

Curtea Supremă de Justiţie din Ungaria a aprobat, marţea trecută, pe data de 3 mai, iniţiativa Guvernului Viktor Orban de a organiza un referendum pe tema cotelor obligatorii de distribuire a imigranţilor stabilite de Uniunea Europeană.

Întrebarea care va fi adresată cetăţenilor ungari este: "Veţi permite Uniunii Europene să aducă cetăţeni străini în Ungaria fără aprobarea Parlamentului?"

Premierul Viktor Orban a propus, la sfârşitul lunii februarie, organizarea unui referendum pe tema deciziei Uniunii Europene de a distribui în mod obligatoriu imigranţi extracomunitari în toate statele membre.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici