Atitudinea UE în criza imigraţiei este dezamăgitoare, acuză Ungaria

Atitudinea pe care instituţiile UE au avut-o în criza migraţiei a fost dezamăgitoare, în contextul în care, în pofida consecinţelor evidente ale migraţiei ilegale, acestea încearcă în continuare să găsească metode de a aduce mai mulţi oameni în Europa, afirmă ministrul ungar de Externe.

1965 afișări
Imaginea articolului Atitudinea UE în criza imigraţiei este dezamăgitoare, acuză Ungaria

Atitudinea UE în criza imigraţiei este dezamăgitoare, acuză Ungaria

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe, a declarat pentru MTI, în urma unei întâlniri în Luxemburg cu miniştri de Externe ai statelor membre UE, că este timpul ca Blocul comunitar să elimine politica actuală a migraţiei şi să înceteze "să trimită invitaţii imigranţilor", care îşi riscă vieţile în călătoriii spre Europa.

Consecinţele factorilor care declanşează imigraţia sunt clare, a declarat Peter Szijjarto, amintind că sute de clandestini s-au înecat în Marea Mediterană în încercarea de a ajunge în Europa.

Potrivit şefului diplomaţiei ungare, principala preocupare a Uniunii Europene ar trebui să fie diminuarea presiunilor asupra frontierelor externe ale Uniunii Europene.

Peter Szijjarto a subliniat că Guvernul Viktor Orban a prezentat un plan care prevede intervenţia Agenţiei UE pentru frontiere în cazul în care un stat european nu îşi poate proteja frontierele externe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici