Regele Spaniei, Juan Carlos, va vizita Bosnia pe 29 martie pentru inaugurarea unui monument

Regele Spaniei, Juan Carlos, va vizita Bosnia pe 29 martie pentru inaugurarea unui pieţe din Mostar (sud), dedicată memoriei soldaţilor spanioli morţi în misiuni de menţinere a păcii în Bosnia începând cu anul 1992, a declarat vineri preşedinţia din Bosnia.

118 afișări
Imaginea articolului Regele Spaniei, Juan Carlos, va vizita Bosnia pe 29 martie pentru inaugurarea unui monument

Regele Spaniei, Juan Carlos, va vizita Bosnia pe 29 martie pentru inaugurarea unui monument (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Monarhul spaniol va fi primit de către membrii preşedinţiei tripartite a Bosniei, musulmanul Bakir Izetbegovici, sârbul Nebojsa Radmanovici şi croatul Zeljko Komsici, confor unui comunicat.

În Piaţa Spaniolă, din centrul Mostar, care a fost reconstruită cu fonduri din partea ONU şi Guvernului Spaniei, Juan Carlos va depune o coroană de flori la monumentul ridicat în memoria celor 23 de soldaţi spanioli care au murit în timpul misiunilor din Bosnia.

Regele se va plimba de-a lungul Podului Vechi din Mostar, o capodoperă a arhitecturii otomane distrusă în timpul războiului bosniac şi restaurată în 2004, cu asistenţă financiară din partea comunităţii internaţionale.

Juan Carlos a vizitat deja Bosnia pe 5 ianuarie 1998 pentru a celebra cea de a 60-a aniversare a sa, alături de trupele spaniole.

Bosnia s-a confruntat cu un război inter-comunitar între anii 1992 şi 1995, ONU şi NATO organizând mai multe misiuni succesive de menţinere a păcii, care au fost înlocuite cu forţa europeană Eufor, din care fac parte 1.300 de militari.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici