Renaşterea Notre Dame: scoaterea schelelor relevă splendoarea restaurării

  • Schelele înlăturate dezvăluie noua turlă, cocoşul de aur şi crucea Catedralei Notre Dame din Paris, devastată de un incendiu în aprilie 2019.
  • Progresul semnificativ în reconstrucţia catedralei vizează redeschiderea acesteia pe 8 decembrie, oferind speranţă pentru revenirea sa la glorie.
  • Deşi catedrala nu va fi accesibilă în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2024, se aşteaptă ca lucrările de reconstrucţie să fie completate, oferind catedralei un aspect finisat din exterior.
2688 afișări
Imaginea articolului Renaşterea Notre Dame: scoaterea schelelor relevă splendoarea restaurării

Sursa foto: AP

Schelele care înconjurau vârful Catedralei Notre Dame din Paris, devastată de incendiul din aprilie 2019, au fost înlăturate, dezvăluind noua turlă a catedralei, cocoşul de aur şi crucea, scrie Euro News.

În timp ce multe părţi ale catedralei rămân învelite în schele, înlăturarea din jurul vârfului oferă o privire în aspectul viitor al Notre Dame.

Ultimele luni au fost martore ale unor progrese remarcabile în eforturile de reconstrucţie, cu o dată de redeschidere vizată pe 8 decembrie, aşteptată cu nerăbdare atât de parizieni, cât şi de turişti.

Cu toate că catedrala nu va fi accesibilă în timpul Jocurilor Olimpice de vară din 2024 de la Paris, programate să înceapă pe 26 iulie, finalizarea turlei şi a acoperişului îi va oferi Notre Dame un exterior finisat.

Cu toate acestea, procesul de înlăturare completă a tuturor schelelor ar putea dura săptămâni sau chiar luni până la finalizare.

Restaurarea în curs reflectă un efort colectiv de a da viaţă acestui reper iconic, oferind speranţă şi anticipaţie pentru revenirea sa eventuală la glorie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici