Rep. Moldova, ţintă a dezinformării. Facebook a eliminat conturi false, după ce a descoperit cine se afla în spatele lor

Compania Facebook Inc a anunţat că a eliminat 168 de conturi şi 28 de pagini care ar fi fost suspectate ca fiind false şi care vizau persoane din Republica Moldova, relatează Unimedia şi Reuters.

378 afișări
Imaginea articolului Rep. Moldova, ţintă a dezinformării. Facebook a eliminat conturi false, după ce a descoperit cine se afla în spatele lor

Rep. Moldova, ţintă a dezinformării. Facebook a eliminat conturi false, în spatele cărora se aflau angajaţi din Guvern

Persoanele care administrau paginile şi conturile eliminate postau despre ştiri locale despre educaţia în limba rusă şi reunificarea cu România, au informat reprezentanţii Facebook.

Pe lângă cele 168 de conturi şi 28 de pagini Facebook, compania care administrează cea mai mare reţea de socializare online a închis de asemenea şi opt conturi de Instagram.

"Ţinând cont de alegerile care se apropie în Moldova, am decis să anunţăm oamenii despre acţiunile pe care le-am întreprins şi faptele pe care le ştim la momentul de faţă”, transmite compania Facebook printr-un comunicat, potrivit Unimedia.

Aproximativ 54.000 de alte conturi urmăreau cel puţin una dintre paginile şterse de Facebook.

"Deşi persoanele din spatele acestei activităţi au încercat să îşi ascundă identităţile, analizele noastre au descoperit că unele dintre activităţi aveau legătură cu angajaţi în Guvernul Republicii Moldova", a adăugat compania.

Următoarele alegeri parlamentare din Republica Moldova vor avea loc la data de 24 februarie 2019. Pe listele naţionale sunt înscrise 15 formaţiuni politice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici