Reprezentanţii României, invitaţi la la învestirea preşedintelui georgian

Ministerul de Externe, Titus Corlăţean, a avut, joi, o convorbire cu omologul georgian, Maia Pandjikidze, care a invitat reprezentanţii României la ceremonia oficială de învestire a preşedintelui ales al acestei ţări, Ghiorghi Margvelaşvili.

106 afișări
Imaginea articolului Reprezentanţii României, invitaţi la la învestirea preşedintelui georgian

Preşedintele ales al Georgiei, Ghiorghi Margvelaşvili (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Convorbirea telefonică a avut loc la iniţiativa părţii georgiene, potrivit unui comunicat al MAE.

Cu această ocazie, ministrul Corlăţean a asigurat cu privire la sprijinul constant al României pentru aspiraţiile euro-atlantice şi europene ale Georgiei, cu precădere în contextul pregătitor al Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius (28-29 noiembrie 2013).

"Ministrul afacerilor externe al Georgiei, Maia Pandjikidze, a informat cu privire la organizarea de o manieră corectă şi transparentă a alegerilor prezidenţiale care au avut loc la 27 octombrie 2013, apreciate pozitiv de către observatorii internaţionali, confirmând astfel determinarea Georgiei pentru respectarea angajamentelor OSCE. În acest context, şeful diplomaţiei georgiene, care are şi calitatea de adjunct al preşedintelui Comisiei pentru pregătirea ceremoniei oficiale de învestitură a preşedintelui ales, Ghiorghi Margvelaşvili, a adresat reprezentanţilor României invitaţia de a participa la un nivel politic înalt la acest eveniment ce va fi organizat la Tbilisi, la 17 noiembrie 2013", se mai arată în comunicat.

Ministrul Corlăţean a adresat invitaţia ministrului afacerilor externe georgian de a realiza o vizită oficială în România până la finele anului în curs.

Ghiorghi Margvelaşvili, aliatul premierului georgian Bidzina Ivanişvili, s-a clasat pe primul loc în urma recentului scrutin prezidenţial din Georgia. Adversarul său, David Bakradze, candidatul din tabăra actualului preşedinte, Mihail Saakaşvili, şi-a recunoscut înfrângerea. "Îl felicit pe Ghiorghi Margvelaşvili pentru victorie şi pentru încrederea care i-a fost acordată de poporul georgian", a declarat Bakradze.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici