Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenţei. Preşedinţii României, Poloniei şi Ucrainei sunt la Chişinău

Republica Moldova sărbătoreşte vineri 30 de ani de la proclamarea Independenţei. Preşedintele României este la Chişinău pentru a participa la ceremonii. Tot la Chişinău se află preşedinţii Poloniei şi Ucrainei.

980 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenţei. Preşedinţii României, Poloniei şi Ucrainei sunt la Chişinău

Republica Moldova, 30 de ani de la declararea Independenţei. Preşedinţii României, Poloniei şi Ucrainei sunt la Chişinău

Preşedintele României, Klaus Iohannis va participa la ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ştefan cel Mare şi la evenimentul desfăşurat în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.

De asemenea, Klaus Iohannis va avea întâlniri cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, cu preşedintele polonez Andrzej Duda şi cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski. La final, cei patru şefi de stat vor face declaraţii.

„Republica Moldova sărbătoreşte, astăzi, 30 de ani de la proclamarea Independenţei. În această zi, legământul nostru este că vom construi o Moldovă prosperă şi liberă, o casă primitoare pentru toţi cetăţenii şi oaspeţii ei. O vom construi împreună. E datoria noastră faţă de înaintaşii luptei pentru independenţă şi e făgăduinţa pe care o facem copiilor de astăzi. Ţara noastră are oameni luminoşi, muncitori şi buni - şi doar cu ei, are viitor.Să trăiţi, dragi concetăţeni! La mulţi ani, Republica Moldova”, este mesajul preşedintelui Maia Sandu adresat moldovenilor.

Vizita lui Klaus Iohannis la Chişinău este a doua din ultimele 12 luni. Şeful statului a mai fost în Republica Moldova în luna decembrie, imediat după ce Maia Sandu a câştigat alegerile prezidenţiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici