Republica Moldova a expulzat un diplomat rus / Moscova denunţă acţiunea Chişinăului

Guvernul Republicii Moldova a anunţat, miercuri seară, decizia de expulzare a unui diplomat din cadrul Ambasadei Rusiei din Chişinău, o acţiune criticată vehement de Administraţia de la Moscova.

487 afișări
Imaginea articolului Republica Moldova a expulzat un diplomat rus / Moscova denunţă acţiunea Chişinăului

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov, a fost convocat miercuri la Ministerul moldovean al Afacerilor Externe şi Integrării Europene.

"Pentru acţiuni incompatibile cu statutul diplomatic, în conformitate cu prevederile Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice (1961), Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că a declarat drept persona non grata pe teritoriul ţării noastre un reprezentant al Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, acesta fiind obligat să părăsească teritoriul Republicii Moldova", a comunicat instituţia.

Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Chişinău, a declarat, conform agenţiei Reuters, că decizia are legătură cu acţiunile Ambasadei Rusiei faţă de agenţi ai Poliţiei de frontieră care au blocat intrarea unui politician rus în Republica Moldova. Chişinăul a cerut Moscovei să evite ingerinţele în afacerile sale interne după blocarea accesului guvernatorului regiunii ruse Tatarstan, Rustam Minnikhanov.

Ambasadorul Rusiei, Oleg Vasneţov, a declarat că nu i s-a comunicat motivul deciziei Chişinăului de a expulza un diplomat rus. "Noi considerăm că este o acţiune inamicală faţă de ţara noastră", a afirmat Oleg Vasneţov.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici