Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind criza din Myanmar

Consiliul de Securitate al ONU se va reuni miercuri, la ora 15.00 (22.00 ora României) pentru o serie de consultări cu privire la protestele din Myanmar, a anunţat le New York liderul diplomaţiei franceze, Bernard Kouchner, a cărui ţară asigură preşedinţia Consiliului, relatează AFP.

1 afișare
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind criza din Myanmar

Reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate privind criza din Myanmar

Premierul britanic Gordon Brown ceruse anterior Consiliului de Securitate al ONU să organizeze miercuri o reuniune de urgenţă cu privire la criza din Myanmar, avertizând junta militară că "tot globul urmăreşte" această ţară.

Brown apreciase că "un emisar special al ONU ar trebui să fie trimis în Myanmar" rapid. Potrivit lui, Uniunea Europeană "va analiza o serie de sancţiuni care ar putea fi impuse" juntei aflate la putere.

Ministrul britanic de Externe, David Miliband, a îndemnat la rândul său junta militară să adopte o atitudine temperată faţă de manifestaţiile din Rangoon, subliniind că ea va fi "trasă la răspundere" în cazul unei represiuni violente.

Junta militară din Myanmar a procedat miercuri la reprimarea protestelor de masă, utilizând gaz lacrimogen pentru a dispersa miile de manifestanţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici