Reuniune de urgenţă a Guvernului japonez după moartea lui Kim Jong-il

Guvernul japonez a convocat luni o reuniune de urgenţă pe teme de securitate, după anunţul privind moartea liderului nord-coreean Kim Jong-il.

688 afișări
Imaginea articolului Reuniune de urgenţă a Guvernului japonez după moartea lui Kim Jong-il

Yoshihiko Noda (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premierul nipon Yoshihiko Noda a anulat un discurs pe care urma să îl pronunţe la prânz, la Tokyo, şi a mers imediat la biroul său pentru a discuta cu principalii miniştri.

"Sunt la curent cu informaţia şi am dat instrucţiuni pentru a fi verificată", a declarat el presei.

Premierul a adăugat că a ordonat consolidarea operaţiunilor de strângere de informaţii privind Coreea de Nord, cooperarea strânsă cu Statele Unite, China şi Coreea de Sud şi pregătirea pentru orice evoluţie neaşteptată.

Ministrul Apărării, Yasuo Ichikawa, a declarat că nici o mişcare suspectă a armatei nord-coreene nu a fost semnalată.

"Am cerut (comandanţilor militari) să strângă informaţii şi să fie vigilenţi", a afirmat el, la finalul unei reuniuni. "Nu am fost informat despre ceva neobişnuit".

Japonia, care a ocupat peninsula coreeană în prima jumătate a secolului XX, nu are relaţii diplomatice cu Coreea de Nord, pe care o consideră o ameninţare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici