Reuniune NATO în condiţii de pandemie. Alianţa intervine pentru descurajarea Rusiei şi Chinei

Alianţa Nord-Atlantică va intensifica activităţile logistice în contextul eforturilor de contracarare a pandemiei, urmând a fi aplicate inclusiv măsuri de combatere a dezinformării şi pentru descurajarea unor acţiuni ale Rusiei şi Chinei.

1499 afișări
Imaginea articolului Reuniune NATO în condiţii de pandemie. Alianţa intervine pentru descurajarea Rusiei şi Chinei

Reuniune NATO intervine în contextul pandemiei cu măsuri logistice şi pentru descurajarea Rusiei şi Chinei

 

Alianţa Nord-Atlantică va intensifica activităţile logistice în contextul eforturilor de contracarare a epidemiei de coronavirus, urmând a fi aplicate măsuri de combatere a propagandei şi pentru a descuraja adversari precum Rusia şi China să profite de situaţie.

"NATO are contribuţia sa în lupta comună împotriva unui inamic invizibil", afirmă secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.

Potrivit unor surse citate de site-ul german T-online.de, în cadrul NATO există preocupări că Rusia sau China ar putea profita de actuala criză pentru intensificarea acţiunilor ostile.

"Alianţa Nord-Atlantică are capabilităţi speciale solicitate în situaţii de criză precum cea actuală", a declarat, la rândul său, Heiko Maas, ministrul german de Externe, înaintea unei videoconferinţe cu omologii din cadrul NATO, menţionând posibilitatea transportului produselor de bază, medicamentelor şi pacienţilor. "Acum, rămâne să stabilim ce direcţie vom avea, ce capabilităţi şi avantaje sunt folosite în mod prioritar", a explicat Heiko Maas.

NATO şi UE vor intensifica acţiunile pentru contracararea campaniilor destinate dezinformării. Există eforturi ale adversarilor "de a se prezenta într-o lumină mai favorabilă" prin acţiuni de propagandă, a explicat Heiko Maas, subliniind că NATO şi UE pregătesc "măsuri de contracarare" a acestor acţiuni.

Conform celui mai recent bilanţ, elaborat de Universitatea Johns Hopkins (SUA), la nivel mondial au fost confirmate peste 998.000 de cazuri de coronavirus şi 51.335 de decese. Cele mai multe cazuri de infectare se înregistrează în SUA (234.462), Italia (115.242), Spania (110.238), Germania (84.264) şi China (82.432). Cele mai multe decese s-au produs în Italia (13.915), Spania (10.096), SUA (5.607), Franţa (4.503), China (3.322) şi Iran (3.160). Marea Britanie a înregistrat 2.921 de decese, Olanda 1.339, Germania 1.074 şi Belgia 1.011.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici