Rezultate parţiale: Hamid Karzai se menţine pe primul loc

Preşedintele în exerciţiu, Hamid Karzai, conduce în alegerile prezidenţiale din Afganistan cu 48,6 la sută din voturi, fiind urmat de principalul său contracandidat, Abdullah Abdullah, cu 31,7 la sută, potrivit noilor rezultate parţiale.

12 afișări
Imaginea articolului Rezultate parţiale: Hamid Karzai se menţine pe primul loc

Rezultate parţiale: Hamid Karzai se menţine pe primul loc (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Acest procente nu oferă decât o tendinţă, deoarece se referă doar la buletinele numărate în 74,2 la sută din secţiile de votare repartizate pe întreg teritoriul, respectiv 4.519.166 de buletine.

Potrivit rezultatelor publicate duminică seara, Karzai, considerat favorit, întruneşte 48,6 la sută din voturile declarate valide, faţă de 31,7 la sută obţinute de fostul ministru de Externe Abdullah Abdullah.

Rezultatele anunţate anterior, care se refereau la numărarea buletinelor din 60 la sută din birourile de vot, Karzai întrunea 47,3 la sută din sufragiile declarate valide, iar Abdullah 32,6 la sută.

Imediat după scrutinul de la 20 august, tabăra lui Karzai a revendicat victoria din primul tur de scrutin, în timp ce Abdullah susţine că el este pe primul loc şi acuză partea adversă de fraude la scară mare.

Pentru a câştiga din primul tur, un candidat trebuie să întrunească cel puţin 50 la sută plus unu din voturi. În caz contrar, va fi organizat un al doilea tur de scrutin, fără îndoială în octombrie.

Pe locul al treilea se află candidatul independent Ramzan Bashardost, campion în lupta împotriva corupţiei, obţinând 10,7 la sută din voturi, urmat de fostul ministru de finanţe Ashraf Ghani, cu 2,7 la sută.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici