Alegeri în Afganistan: Echipa lui Abdullah Abdullah afirmă că acesta este pe primul loc - VIDEO

Echipa principalului rival al preşedintelui Hamid Karzai la alegerile prezidenţiale din Afganistan a afirmat vineri că Abdullah Abdullah se află pe primul loc, potrivit rezultatelor parţiale ale scrutinului de joi.

28 afișări
Imaginea articolului Alegeri în Afganistan: Echipa lui Abdullah Abdullah afirmă că acesta este pe primul loc - VIDEO

Abdullah Abdullah, candidat la Preşedinţia Afganistanului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alegeri în Afganistan

"Rezultatele pe care le-am primit de la observatorii noştri de la secţiile de vot ne arată că, până în prezent, obţinem 63 la sută din voturi şi Hamid Karzai 31 la sută", a afirmat Sayed Aqa Fazil Sancharaki, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Abdullah Abdullah.

"Acestea nu sunt rezultatele finale şi continuăm să primim rezultate de la agenţii noştri din teren. Vom termina probabil mâine (sâmbătă)", a adăugat el.

Alegeri în Afganistan

Anterior, directorul de campanie al preşedintelui afgan în exerciţiu afirmase că Hamid Karzai a câştigat alegerile prezidenţiale de joi, din Afganistan, din primul tur de scrutin, potrivit "cifrelor observatorilor", obţinute de la secţiile de vot.

Comisia electorală independentă din Afganistan a anunţat la rândul său, vineri, că numărarea voturilor s-a încheiat şi că rata de participare ar putea ajunge la aproximativ 40-50 de procente.

Alegeri în Afganistan

Comisia Electorală Independentă din Afganistan a anunţat la rândul său, vineri, că numărarea voturilor s-a încheiat şi că rata de participare ar putea ajunge la aproximativ 40-50 de procente. Comisia a precizat că rezultatele alegerilor vor fi anunţate săptămâna viitoare.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al comisiei, Zekria Barakzai, a declarat vineri că aceasta nu confirmă victoria din primul tur de scrutin anunţată de echipa preşedintelui în exerciţiu, Hamid Karzai, în urma alegerilor prezidenţiale de joi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici