Roissy: Decolarea unui avion Yemenia, blocată de un grup de tineri

Mai mulţi tineri francezi de origine comoriană şi comorieni au blocat miercuri, pe aeroportul parizian Roissy, îmbarcarea pentru zborul companiei Yemenia cu destinaţia Sanaa cu escală la Marsilia, a declarat vicepreşedintele asociaţiei comorienilor din diasporă, Mohamed Mze.

11 afișări
Imaginea articolului Roissy: Decolarea unui avion Yemenia, blocată de un grup de tineri

Avion al companiei Yemenia (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Tineri comorieni s-au revoltat. Aceştia sunt furioşi. Sunt pe cale de a bloca decolarea zborului companiei Yemenia la ora 08.00 (09.00 ora României) de la Roissy. Împiedică îmbarcarea", a declarat Mze.

Întrebat de numărul tinerilor care participă la această acţiune, Mze nu a dat detalii.

"În cadrul unei reuniuni de marţi a membrilor comunităţii, tinerii au propus blocarea zborurilor companiei Yemenia pentru a protesta faţă de condiţiile deplorabile de călătorie în afara spaţiului european. În opinia lor, acesta este singurul mijloc de a-i determina să asculte", a explicat un cetăţean francez de origine comoriană.

Un avion Airbus A310 al companiei Yemenia s-a scufundat în mare în noaptea de luni spre marţi, în largul Insulelor Comore în condiţii necunoscute, având la bord 153 de persoane. Singurul supravieţuitor este o adolescentă în vârstă de 14 ani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici