România, fruntaşă în topul celor mai „puternice” paşapoarte din lume. Cum arată primele poziţii ale clasamentului

În privinţa libertăţilor neîngrădite de mişcare în afara graniţelor, nu toate ţările sunt la fel, cetăţenii neavând aceleaşi drepturi.

3357 afișări
Imaginea articolului România, fruntaşă în topul celor mai „puternice” paşapoarte din lume. Cum arată primele poziţii ale clasamentului

Cele mai puternice paşapoarte din lume. România, pe locul 13 în clasament

Pe primul loc în topul celor mai „puternice” paşapoarte se află Singapore, care oferă acces fără viză în 192 de ţări.

Pe locul 2 stau 3 ţări europene, Germania, Italia şi Spania (fiecare cu câte 190 de ţări). România este pe locul 13, la egalitate cu Bulgaria şi cu Maroc (176), dar cu o poziţie peste Croaţia (175).

Deţinătorii de paşapoarte austriece, de exemplu, pot călători în 189 de destinaţii fără viză, spre deosebire de posesorii de paşapoarte mexicane, care pot călători fără viză în „doar” 158 de ţări.

Compania britanică Henley & Partners alcătuieşte de peste 15 ani clasamentul mondial al celor mai „puternice” paşapoarte, un top care este actualizat constant ţinând cont de modificările aduse politicii de vize.

Ultimele trei poziţii, 102-104, sunt ocupate de paşapoartele sirian (care au liber deschise porţile în 30 de ţări), irakian (29 de ţări) şi, în sfârşit, cel afgan (27 de ţări). 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici