România ridică imunitatea unui membru al personalului ambasadei din Singapore

România a ridicat imunitatea unui membru al personalului ambasadei din Singapore, răspunzând astfel unei solicitări a autorităţilor locale în legătură cu accidentul rutier din decembrie, relatează Straits Times, în ediţia electronică de sâmbătă.

46 afișări
Imaginea articolului România ridică imunitatea unui membru al personalului ambasadei din Singapore

România ridică imunitatea unui membru al personalului ambasadei din Singapore (Imagine: carforum.com)

Autorităţile locale din Sigapore au cerut României revenirea în Singapore a fostului însărcinat cu afaceri Silviu Ionescu, suspectat în producerea unui accident rutier soldat cu victime, şi prezentarea, ca martor la investigaţia locală, a şoferului ambasadei, Marius Truşcă.

Ambasada română la Singapore nu a primit încă nici o informaţie privind ridicarea imunităţii diplomatice pentru Marius Truşcă, a declarat consilierul economic al ambasadei, Alexandru Nicolae Coşeru, citat de site-ul Channel News Asia.

"Mesajul pe care l-am primit de la Ministerul de Externe din România este ca şoferul să compară ca martor la audieri, iar decizia va fi comunicată autorităţilor din Singapore cât mai curând", a spus el.

"Înţeleg dintr-un articol de presă că cineva (din presă) a reuşit să ia un interviu purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe din România, dar nu am reuşit să citesc tot articolul. Din câte ştiu, nu am primit încă nimic, dar probabil că vom primi în curând", a adăugat Coşeru.

De asemenea, autorităţile române s-au delimitat de declaraţiile făcute de fostul însărcinat cu afaceri la Singapore, Silviu Ionescu, precizând că acesta a fost suspendat din funcţie şi el va fi cel care va decide dacă se va întoarce în Singapore pentru a participa la investigaţia locală care va avea loc în martie.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe român, Lucian Rosenfeld, a declarat vineri pentru Straits Times că România "va face tot ce este posibil pentru a menţine şi extinde bunele relaţii dintre România şi Singapore".

El a respins şi acuzaţiile formulate de Ionescu într-un interviu de televiziune, conform cărora guvernul din Singapore i-ar fi înscenat accidentul. Rosenfeld a afirmat că România "se disociază ferm" de aceste acuzaţii.

În 15 decembrie 2009, o maşină aparţinând ambasadei române, un Audi A6 de culoare neagră, a lovit trei pietoni, în jurul orei locale 3.10 (14 decembrie, 21.10, ora României), la Bukit Panjang. Una dintre victime, Tong Kok Wai, în vârstă de 30 de ani, a suferit un traumatism cranian şi a murit în ziua de Crăciun, iar ceilalţi doi pietoni au fost, de asemenea, răniţi. Presa din Singapore relata la jumătatea lunii decembrie 2009 despre acest eveniment rutier, referindu-se la o presupusă implicare a însărcinatului cu afaceri în acest accident rutier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici